Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

«Τριάρα» η Λάρισα, «γκέλες» για Σέρρες και Ολυμπιακό

24Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE
«Τριάρα» η Λάρισα, «γκέλες» για Σέρρες και Ολυμπιακό
H Λάρισα επικράτησε στο «ΑEL FC ARENA» με 3-0 των Γιαννιτσών, για την 24η αγωνιστική της Football League και έκανε άλμα ανόδου στην Σούπερ Λίγκα αφού ανέβηκε στην 3η θέση.
Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΛ είχε την υπεροχή, αλλά δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο τέρμα παρά τις πολλές κλασσικές ευκαιρίες που είχε. Μάλιστα η ΑΕΛ άγγιξε το γκολ στο 18' με τον Παγώνη να σημαδεύει το δοκάρι. Από την άλλη η Αναγέννηση Γιαννιτσών αρκέστηκε στο να κοιτάει τα… μετόπισθεν. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν από το 33' με παίκτη λιγότερο αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Σαμαρόπουλος.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Τίμος Καβακάς έκανε με το καλημέρα δύο αλλαγές. Φρανκού και Τσίγκας πέρασαν βασικοί, με τον δεύτερο να σκοράρει στο 48' με σουτ. Το 2-0 ήρθε με αυτογκόλ στο 73' (Γκαρακλίδης). Στο 79' ο Δεινόπαπας μεγάλωσε το δείκτη του σκορ κάνοντας το 3-0. Η ΑΕΛ συνέχισε στο ίδιο τέμπο μέχρι το φινάλε, χωρίς να συναντήσει κάποιο πρόβλημα. Άτυχος ο Πόνσε που αντικαταστάθηκε αναγκαστικά νωρίς, αφού τραυματίστηκε και τη θέση του πήρε ο Πότσι.
Λάρισα (Τίμος Καβακάς): Φιρινίδης, Παπαγεωργίου, Καρακώστας, Γιώτας, Παγώνης, Νεμπεγλέρας, Τσιάρας (46' Φρανκού), Πόνσε (61' λ.τ Πότσι), Σ. Κρητικός (46' Τσίγκας), Δεινόπαπας, Μπλέντι.
Αναγέννηση Γιαννιτσών (Σάββας Κωφίδης): Λαμπάκης, Καρλόπουλος (90+1' Χαρμανάς), Βλαχόπουλος, Σερέτης, Γκαρακλίδης, Καρπαθάκης (78' Καρακάσογλου), Άρτσε, Καπνίδης, Τσιάμης, Σαμαρόπουλος, Σκαθαρούδης (59' Σιδηρόπουλος).
Αντίθετα ο Πανσερραϊκός γνώρισε αναπάντεχη ήττα με 1-0  στο δημοτικό στάδιο Σερρών από την Δόξα Δράμας και έχασε πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια του να επανέλθει στα «σαλόνια». Η «Βασίλισσα του κάμπου» ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με τα Γιαννιτσά και δίκαια στο τέλος πανηγύρισε την κατάκτηση της νίκης. Οι «μαυραετοί» πήραν τη νίκη χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Ταραλίδη στο 86'.
Εντυπωσιακή γι' ακόμη μια φορά η παρουσία του κόσμου! Με αυτό το τρίποντο, η ΑΕΛ ανέβηκε στην 3η θέση που οδηγεί απευθείας στην Σούπερ Λίγκα!
Πανσερραϊκός (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Δ. Τριανταφύλλου, Παντελιάδης, Μπριλάκης, Παρασκευαίδης, Κ.Τριανταφύλλου, Σιάκκας (60' Ράνιτς), Ντα Κόστα, Μπανγκουρά, Μίλιεβιτς (62' Στεφανίδης), Κόντος (67' Τσούτσης).
Δόξα Δράμας (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Δαύκος, Ταραλίδης, Καμινιώτης, Ιντζόγλου (65' Στόικος), Ρούσεφ (75' Μπαλής), Κοντεών, Κάπελ, Μπουτζίκος, Πουλάκος (81' Κάσσος), Μπάρρος, Μιλένκοβιτς.
Σπουδαία «διπλά» πανηγύρισαν Ηρακλής και Παναιτωλικός. Οι «κυανόλευκοι» επικράτησαν με 2-0 του Θρασύβουλου στο γήπεδο της Φυλής και παρέμειναν σε τροχιά ανόδου. Για τον «Ηρα» σκόραραν οι Τάι (20') και Τούνι (85'). Στα Μέγαρα ο Παναιτωλικός νίκησε τον τοπικό Βύζαντα με 3-0. Ο Νταμιέν Μπελόν σκόραρε δις για την ομάδα του Μάκη Χάβου ενώ το τρίτο γκολ σημείωσε ο Ιορδανίδης.
Η Καλλιθέα μετά από έξι αγώνες χωρίς νίκη και γκολ ξέσπασε στην Αναγέννηση Επανομής, συντρίβοντας την με 5-0 στο «Ελ Πάσο». Ο Ντακόλ πέτυχε χατ-τρικ ενώ τα άλλα δύο τέρματα σημείωσε ο Μαρουκάκης. Η Νίκη έμεινε στο 1-1 με τον Πιερικό στο θεσσαλικό ντέρμπι που έγινε στο Βόλο ενώ χωρίς τέρματα έληξε η αναμέτρηση της Παναχαϊκής με την Καλλονή στον Πύργο.
Στο τελευταίο, χρονικά, παιχνίδι της Κυριακής (24/2), Φωκικός και Ολυμπιακός Βόλου έμειναν στο 0-0 στην Αμφισσα, με τους φιλοξενούμενους να είναι καλύτεροι, να χάνουν ευκαιρίες, αλλά να μην μπορούν να πάρουν τη νίκη.
Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα (25/2) με τους αγώνες Εργοτέλης – Ηρακλής Ψαχνών (15:00) και Καβάλα – Εθνικός Γαζώρου (19:00).
Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής:
Κυριακή 24/2
Πανσερραϊκός – Δόξα Δράμας 0-1
Καλλιθέα – Αναγέννηση Επανομής 5-0
Λάρισα – Αναγέννηση Γιαννιτσών 3-0

Νίκη Βόλου – Πιερικός 1-1
Θρασύβουλος – Ηρακλής 0-2
Βύζας – Παναιτωλικός 0-3
Παναχαϊκή – Καλλονή 0-0
Φωκικός – Ολυμπιακός Βόλου 0-0
Δευτέρα (25/2)
Εργοτέλης – Ηρακλής Ψαχνών (15:00)
Καβάλα – Εθνικός Γαζώρου (19:00)
Ρεπό: Απόλλων Σμύρνης