Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Κλείνει το Παράρτημα της Πολυκλινικής

entatiki
Στο πλαίσιο των διαδικασιών συγχωνεύσεων υποδομών στο ΕΣΥ, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το κλείσιμο του Παραρτήματος της Πολυκλινικής (πρώην 3ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ).
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του υπουργείου ανέφερε ότι ενοποιείται η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Παραρτήματος της Πολυκλινικής με την αντίστοιχη μονάδα του ΓΝΑ «Ευαγγελισμός».
Για αυτό τον λόγο το νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδος Αυξημένης Φροντίδας του Παραρτήματος που ενοποιείται, θα μετακινηθεί στην αντίστοιχη μονάδα του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς», η οποία τίθεται πλέον σε λειτουργία.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, «το υπόλοιπο προσωπικό, ο εξοπλισμός και οι λοιπές κλινικές και τμήματα του Παραρτήματος της Πολυκλινικής ενσωματώνονται στις υπηρεσίες του ενιαίου ΝΠΔΔ Γ.Ν.Α “Ευαγγελισμός- Οφθαλμιατρείο – Πολυκλινική” ή μεταφέρονται σε φορείς της 1ης Υ.ΠΕ Αττικής».
Από τη διακοπή καταβολής μισθώματος για το κτήριο του Παραρτήματος επί της οδού Καποδιστρίου 4, θα εξοικονομηθεί το ποσό ύψους 249.600 ευρώ ετησίως, ενώ όπως αναφέρει το υπουργείο: «αξιοποιούνται υποδομές, εξοπλισμός και προσωπικό, ενισχύονται οι ενοποιημένες νοσοκομειακές μονάδες και αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς όφελος των πολιτών».
Ωστόσο έντονες είναι οι αντιδράσεις των εργαζομένων του Παραρτήματος και του Ευαγγελισμού καθώς καταγγέλλουν αυτήν την απόφαση της κυβέρνησης να υποβαθμίσει πλήρως την Πολυκλινική. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι στο όνομα του εξορθολογισμού «χάνονται 40 νοσηλευτικές κλίνες μεταξύ των οποίων πέντε κλίνες ΜΕΘ, 16 νεφροπαθών και μένει στο ράφι τεράστιας αξίας εξοπλισμός

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ / ysterografa.gr