Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Η ατζέντα κάθε αρχηγού στη σημερινή σύσκεψη

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos-Fotis-Kouvelis
Στις 18.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τελικά στο Μέγαρο Μαξίμου η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη να θέτουν επί τάπητος τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και την ατζέντα κοινωνικού αναβρασμού που καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση.
Ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να ανοίξει τη συζήτηση για όλα τα ανοικτά θέματα, τόσο αναφορικά με τη διαχείριση κινητοποιήσεων όπως των εργαζομένων στο Μετρό, τους αγρότες και την ΠΝΟ, όσο και σε σχέση με τα κρούσματα βίας έως και… τρομοκρατίας, που εσχάτως κυριαρχούν στην επικαιρότητα.
Ταυτόχρονα, ο Αντώνης Σαμαράς θα θέσει επί τάπητος το “μετά” της κυβέρνησης, σε σχέση με την αναγκαιότητα να υπάρξει ανασχηματισμός, προκειμένου να διορθωθούν οι όποιες αρρυθμίες παρατηρούνται, και να υπάρξει στην πράξη ένα νέο ξεκίνημα.
Το πιθανότερο είναι ότι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Μαρτίου, μετά δηλαδή από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ώστε να έχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος την πολιτική ευχέρεια να χειριστεί τις εσωκομματικές ισορροπίες στην Ιπποκράτους.
Οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ από την πλευρά τους βρίσκονται σε αναζήτηση κοινής γραμμής, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να οξύνει την αντιπαράθεση με ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες οι οποίες δοκιμάζονται λόγω των μέτρων λιτότητας, και επισημαίνοντας ότι τέτοιες “τυφλές” συγκρούσεις διευκολύνουν την αντιπολιτευτική στρατηγική, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και εσχάτως του ΚΚΕ, όπως φάνηκε από την παρουσία του ΠΑΜΕ στα μπλόκα των αγροτών, στις κινητοποιήσεις της ΠΝΟ, και με τα επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας.
Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου έρχεται μερικές μόλις ώρες πριν ο Αντώνης Σαμαράς “πετάξει” για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα συζητηθεί το θέμα του προϋπολογισμού της Ένωσης.

ysterografa.gr