Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΤΕΙ - Νέα ατζέντα με πρόταση για 2 + 2 τμήματα στην Ηλεία!

Το μέλλον των ΤΕΙ σε Πύργο και Αμαλιάδα συζητίθηκε σε χθεσινή (5/2) σύσκεψη στις 4 το απόγευμα στο γραφείο του υπουργού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου,στο Υπουργείο Παιδείας.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν oι βουλευτές του νομού, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ.Χριστοδουλόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης κ.Αλεξόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χ. Καφύρας και οι δήμαρχοι Πύργου και Αμαλιάδας, Μάκης Παρασκευόπουλος και Γιάννης Λυμπέρης , ενώ στην αίθουσα αναμονής ήσαν και εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ηλείας.
Την πρόθεσή του να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης ώστε να μην αποδυναμωθεί η Ηλεία από το σχέδιο Αθηνά εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Συγκεκριμένα ζήτησε την κατάθεση αντιπρότασης από τους αιρετούς εκπροσώπους της Ηλείας με πλάνο την ύπαρξη τεσσάρων τμημάτων στον νομό (2 στον Πύργο και 2 στην Αμαλιάδα).
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews, δεν διευκρινίστηκε εάν θα παραμείνουν τα υπό μεταφορά-κατάργηση τμήματα και θα ενισχυθούν ή θα έλθουν νέα (διαφορετικού αντικειμένου), ενώ δεν ξεκαθαρίστηκαν τα επαγγγελματικά δικαίωματα των φοιτητών των συγκεκριμένων τμημάτων.
Πρόταση για αυτόνομο ΤΕΙ στην Ηλεία κατέθεσε ο ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού  Κώστας Τζαβάρας.
Για ανιδιοτελείς προτάσεις από την πλευρά του υπουργείου μίλησε ο δήμαρχος Αμαλιάδας Γιάννης Λυμπέρης
Πρόταση για την ίδρυση Γεωπονικής Σχολής κατέθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας. Παράλληλα παρέθεσε αναλυτικά στατιστικά για τη βιωσιμότητα των ηλειακών ΤΕΙ και για ακατανόητα κριτήρια από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας,
 Ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Κοντογιάννης έκανε λόγο για απαξίωση της μεταρρυθμιστικής προσπαθειας και τόνισε την πρόθεση των τοπικών αρχόντων να στηρίξουν με κάθε μέσο τα ΤΕI.
Τη Δευτέρα έχει οριστεί νέο ραντεβού στο υπουργείο Παιδείας.

 Πληροφορίες απο το patrisnews.com