Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Η Αθήνα “πνίγηκε”… λόγω βροχής

dromoi-plimmires
Ένα απέραντο… ποτάμι θυμίζουν από το πρωί οι δρόμοι της Αττικής, λόγω της έντονης νεροποντής που, σε συνδυασμό με την κατά τόπους χαλαζόπτωση, προκάλεσε σοβαρά και εκτεταμένα προβλήματα.
Πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν λόγω και της ανεπαρκούς συντήρησής τους από τις αρμόδιες αρχές, αυτοκίνητα “έσβησαν” και εγκαταλείφτηκαν από τους οδηγούς τους, ενώ σημειώθηκαν και τα αναμενόμενα μικροατυχήματα.
Η Τροχαία έκλεισε προληπτικά αρκετούς δρόμους, ενώ η Δυτική Αττική και τα νότια προάστια ήταν οι περιοχές που αντιμετώπισαν αρχικά τα μεγαλύτερα προβλήματα.
Οι άνδρες της Πυροσβεστικής ήταν… στο πόδι, καθώς η Υπηρεσία δέχτηκε αναρίθμητες κλήσεις για απεγκλωβισμούς και πλημμύρες, ενώ σε αρκετές περιοχές του Λεκανοπεδίου υπήρξε πρόβλημα και με την ηλεκτροδότηση, με συχνές διακοπές ρεύματος.

Η καταρρακτώδης βροχή έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα και στον ΗΣΑΠ και χαρακτηριστικό είναι ότι έχει κλείσει η γραμμή Ταύρος – Ομόνοια.
Αιτία αποτελεί η πτώση ενός δέντρου στις γραμμές του ηλεκτρικού στο Θησείο. Έτσι, λειτουργεί μόνο  η γραμμή Ομόνοια-Κηφισιά και Πειραιάς-Ταύρος
potamosΑνησυχητικές εικόνες μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ και η εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου, με τη στάθμη του Ιλισού να έχει ανέβει αρκετά, και να θυμίζει… ποτάμι, στο ύψος του Φαλήρου, όπου και βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Ομίλου Αλαφούζου.
Η νεροποντή που από το πρωί έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους δρόμους του Λεκανοπεδίου της Αττικής, έχει πλήξει πρωτίστως τους οδηγούς που εκ των πραγμάτων ήταν υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους για να φτάσουν στον προορισμό τους.
Έτσι τα τελευταία λεπτά βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγών σε τρία διαφορετικά σημεία του Λεκανοπεδίου της Αττικής, στο Κερατσίνι, τον Μαραθώνα και τη Σταμάτα.

REPORTER