Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Μανιτάκης: Στο Σαμαρά, το σχέδιο για τους 7.000 επίορκους

Με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα συναντηθεί στις 10 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης. Ο υπουργός θα παρουσιάσει στον Α. Σαμαρά το σχεδιασμό του υπουργείου για την «υποχρεωτική αποχώρηση» των υπαλλήλων που έχουν υποπέσει πειθαρχικά παραπτώματα, όπως, για παράδειγμα, αυτό της πλαστογραφίας.
Όπως αναφέρει το «Έθνος», ήδη έχουν εντοπιστεί, βάσει φακέλου, περίπου 7.000 περιπτώσεις υπαλλήλων που πλέον μπαίνουν στο στόχαστρο, ενώ στην ίδια μοίρα βρίσκονται και περίπου 2.500 εκπαιδευτικοί με «ψυχολογικά προβλήματα». Παράλληλα, επανεξετάζονται όλοι οι φάκελοι υποθέσεων επίορκων υπαλλήλων ώστε να δοθεί προτεραιότητα σε εκείνους που επιφέρουν ποινή αργίας
Την ίδια ώρα, στο «φουλ» έχουν ανάψει οι «μηχανές» του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ), προκειμένου να εντοπίσει τους επίορκους, τους κοπανατζήδες, αλλά και τους «κατά φαντασία ασθενείς» και πτυχιούχους – μαϊμού που έχουν καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά. Το Σώμα ήδη έχει ξεκινήσει ελέγχους για τον εντοπισμό είτε υπαλλήλων που απουσιάζουν αδικαιολόγητα, είτε πολλές φορές και για μακρό διάστημα κατά τη διάρκεια της θητείας τους εξετάζοντας τους φακέλους για να διαπιστώσει εάν οι άδειες αυτές ήταν δικαιολογημένες.
Μάλιστα, όπως έχει αποφασιστεί, σύντομα το ΣΕΕΔ θα ενισχυθεί και με προσωπικό που θα μεταταχθεί από άλλες δημόσιες υπηρεσίες και τις Υπηρεσίες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, που θα συγχωνευτεί με το Σώμα.
Με πληροφορίες από «Έθνος»

aytodioikisi.gr