Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Citi: Οι επώδυνες αλλαγές φέρνουν αποτέλεσμα στην Ελλάδα

Citigroup
Οι επώδυνες διαρθρωτικές αλλαγές οι οποίες έχουν δρομολογηθεί στην Ελλάδα, με στόχο την ανάταξη της οικονομίας, φαίνεται πως αποδίδουν καρπούς, όπως επισημαίνει νεότερη έκθεσή της η τράπεζα CitiGroup, λίγες ημέρες μετά την αναφορά της περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ το 2014.
Η Citi εκτιμά πως η χώρα μας θα βιώσει σημαντική άνθηση στην εξαγωγική της δραστηριότητα, λόγω της αναμενόμενης ανάπτυξης των αγορών όπου κατευθύνεται μεγάλο μέρος των εξαγώγιμων προϊόντων της.
Αναλυτικά, η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην αθροιστική κατάταξη προσδοκώμενων εξαγωγών, όντας πρώτη σε ποσοστό των εξαγωγών της προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και την ανατολική Ευρώπη.
Όσον αφορά τη δραστηριότητα στο χώρο της μεταποίησης, οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας σημειώνουν πως παρατηρείται σημαντική «αύξηση της εξωτερική ζήτησης» για την ελληνική παραγωγή, γεγονός που «πιθανώς αντανακλά τα οφέλη μίας επίπονης προσαρμογής στο κόστος εργασίας».
Στον αντίποδα, Ιταλία, Φινλανδία και Γαλλία αναμένεται να «πληρώσουν το τίμημα κάποιας σοβαρής διάβρωσης στην βιομηχανικής ανταγωνιστικότητά τους».
Η Citi είναι ακόμη πιο αισιόδοξη για Ιρλανδία και Ισπανία.

ysterografa.gr