Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια του Μετρό. Τέθηκαν σε κυκλοφορία Τραμ και Ηλεκτρικός

metro1000
Ταλαιπωρία… τέλος για το επιβατικό κοινό, καθώς ύστερα από έλεγχους που έγιναν στους συρμούς ξεκίνησαν τα δρομολόγια του Μετρό.
Στη συνέχεια τέθηκαν σε κυκλοφορία το Τραμ και ο Ηλεκτρικός . Στην αρχή τα δρομολόγια θα γίνονται με τη συχνότητα που διεξάγονται το Σαββατοκύριακο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το 90% των φύλλων επίταξης έχει επιδοθεί στους απεργούς.
Στο μεταξύ με την κάλυψη της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων έχουν τραβήξει χειρόφρενο λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακός σιδηρόδρομος. Σε ό,τι αφορά τη γραμμή 3 του μετρό (Αιγάλεω- Δ. Πλακεντίας- Αεροδρόμιο) οι συρμοί φθάνουν έως τον σταθμό Δ. Πλακεντίας, λόγω της 24ωρης απεργίας του προαστιακού.
Σήμερα, με την κάλυψη της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων έχουν τραβήξει χειρόφρενο λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακός σιδηρόδρομος (Πειραιάς - Αθήνα - Αεροδρόμιο - Κιάτο) και περιαστικού (γραμμή Πειραιά - Αθήνα - Χαλκίδα).
Επίσης η διοίκηση της ΟΣΥ ΑΕ προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και ζητά να κριθούν παράνομες οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ.
Στο μεταξύ, συμβολική κατάληψη στο κέντρο ελέγχου του σταθμού του μετρό «Άγιο Αντώνιος» πραγματοποίησε ομάδα εργαζομένων, που έφτασαν με πορεία από το αμαξοστάσιο των Σεπολίων.
Οι εργαζόμενοι στο μετρό και αλληλέγγυοι προς αυτούς που ήταν συγκεντρωμένοι στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων, λίγο μετά τις 3.30 το απόγευμα πραγματοποίησαν πορεία προς τον σταθμό του «Αγίου Αντωνίου».
Εκεί, αφού πρώτα έκαψαν τα χαρτιά της επίταξης, στη συνέχεια ομάδα που αποτελείται από περίπου 15 άτομα κατέβηκε στον σταθμό και προχώρησε σε κατάληψη του κέντρου ελέγχου, ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν έξω από τον σταθμό φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Στην απόφαση να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματική η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επίταξή τους, κατέληξαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό.
Στη σχετική απόφαση κατέληξαν μετά από αναλυτική ενημέρωση που είχαν από νομικούς.
Την ικανοποίηση της κυβέρνησης για το γεγονός ότι οδηγήθηκε σε λήξη η απεργία στο Μετρό και ξεκίνησαν και πάλι τα δρομολόγι των συρμών, εξέφρασε ο Κωστής Χατζηδάκης με δηλώσεις του από το υπουργείο Ανάπτυξης.
“Είμαστε ικανοποιημένοι, περισσότερο ικανοποιημένοι όμως είναι οι πολίτες, που σταμάτησε η ταλαιπωρία τους.
Ο δρόμος έχει σίγουρα δυσκολίες, αλλά μόνο αν μείνουμε σε αυτή την πορεία, κυβέρνηση και πολίτες, μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αφήσει τη χώρα να εκτροχιαστεί”, δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος είχε μιλήσει νωρίτερα στο ραδιόφωνο του Real Fm , για το γεγονός ότι ξεκίνησαν τα δρομολόγια του Μετρό.
«Η Κυβέρνηση έστειλε το μήνυμα ότι δεν μπορεί να κάνει εξαιρέσεις, γιατί η χώρα δεν πρέπει να ξεφύγει από τη δημοσιονομική της πορεία», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και συμπλήρωσε:
«Περισσότερο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες, οι οποίοι επί εννέα μέρες ταλαιπωρήθηκαν».