Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Σαμαράς: Πρωταρχικός στόχος για την κυβέρνηση η ανάκαμψη της οικονομίας

Σαμαράς: Πρωταρχικός στόχος για την κυβέρνηση η ανάκαμψη της οικονομίας, είπε παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης για το 2013
«Η κυβέρνηση αποδίδει πρωταρχική σημασία στην ανάκαμψη της οικονομίας», είπε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς σήμερα, Τετάρτη, παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης για το 2013.
Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι υπάρχει «βελτιωμένο κλίμα, το οποίο βιώνουμε στις διεθνείς επαφές», και σημείωσε ότι «οι πάντες αναγνωρίζουν την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την πρωτόγνωρη ύφεση και την ανεργία, κυρίως των νέων».
Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι «το στοίχημα είναι να αξιοποιήσουμε το κλίμα και τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές για να προσελκύσουμε επενδύσεις. Αυτό θα το κάνουμε με συγκεκριμένα χρονο-στοχοδιαγράμματα, όχι με ευχές και δημόσιες σχέσεις, αλλά με συγκεκριμένα βήματα».
Μάλιστα, μετά την ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς επανήλθε συγχαίροντας τον κ. Χατζηδάκης και τόνισε με έμφαση τα εξής:
«Αυτό ήταν ένα στοχοχρονοδιάγραμμα ή χρόνοστοχοδιάγραμμα. Βάζουμε και το στόχο και το χρόνο που θα γίνει. Αυτό επιτρέπει στην κυβέρνηση να ορίζει τους στόχους της και να τους ορίζει χρονικά. .. Επομένως, μπαίνουμε σε ένα σύγχρονο σύστημα, όπου δεν είναι πια «λόγια στον αέρα», είναι συγκεκριμένες προσδοκίες που πρέπει να καλυφθούν για τα συγκεκριμένα έργα τα οποία πρέπει να γίνουν, προκειμένου να έχουμε ανάπτυξη στον τόπο και προκειμένου να εδραιωθεί και μια νέα νοοτροπία, η νοοτροπία της συνέπειας. Και η νοοτροπία της συνέχειας, ασχέτως του ποιος είναι πάνω, ποιος είναι υπουργός. Αυτά τα πράγματα πρέπει να γίνουν. Επομένως, φεύγουμε, αν θέλετε, από δεσμεύσεις ή αγκυλώσεις ιδεολογικού τύπου ή πολιτικού χρώματος και μπαίνουμε στα θέματα τα οποία είναι τα σωστά να γίνουν, εκείνα που πρέπει να γίνουν για το καλό του τόπου και επαναλαμβάνω κυρίως για νέες θέσεις εργασίας, που επαναλαμβάνω είναι το μεγάλο ζητούμενο».
Σύσκεψη για το νομοθετικό έργο
Μετά το υπουργείο Ανάπτυξης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, στο υπουργείο Οικονομικών, όπου συμμετείχαν ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος.
Μετά τη σύσκεψη ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι μέχρι την Παρασκευή πρέπει να έχει ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ σημείωσε: «Επιθυμώ πάντα τα πράγματα να κινούνται γρήγορα και να είμαστε μπροστά από το πρόγραμμα».

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της βουλής κ. Μεϊμαράκη, στη σύσκεψη έγινε οργάνωση της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης. Επίσης, διέψευσε ότι έγινε συζήτηση για νέα μείωση στους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής.

eklogika.gr