Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Ο Αστέρας ηττήθηκε μάλλον εύκολα με 2 - 0 από το πρωτοπόρο Σπαθοβούνι


spathobouni ektos





 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Με δύο κεφαλιές, στο 14’ και στο 26’ από τους Βελέντζα και Πάνο Γεώργαρη, ο ΑΟ Σπαθοβουνίου διατήρησε την πρωτοπορία του καθώς “καθάρισε”  με σκορ 2 – 0
τον Αστέρα Δερβενίου που ηττήθηκε , εκτός έδρας, μάλλον εύκολα  πληρώνοντας το κακό του εαυτό στο πρώτο ημίχρονο του  αγώνα .

Όμως  ο Αστέρας παρά τη συντριπτική κατοχή που είχε, ιδιαίτερα στο β’ μέρος, δεν μπόρεσε να πετύχει κάποιο τέρμα που θα του επέτρεπε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Βέβαια ο Αστέρας παρατάχθηκε στο γήπεδο πληγωμένος από τις απουσίες, λόγω τραυματισμών, των βασικών του παικτών: Μυργιώτη, Κολιμάδη και Τόλια, ενώ και ο Αναγνωστόπουλος που τελικά αγωνίστηκε φάνικε επηρεασμένος από το τραυματισμό του στο χέρι. ’Ετσι ο Αστέρας δεν μπόρεσε, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αγωνισθέντων, να κερδίσει κάτι περισσότερο από τη συμπάθεια των παρευρισκόμενων φιλάθλων.
Στο 14’ από ένα κακοχτυπημένο φάουλ στο κέντρο του γηπέδου από τον Μετεβελή ξεκίνησε το πρώτο τέρμα του ΑΟ Σπαθοβουνίου.  Η κακή εκτέλεση του φάουλ πάνω στο τείχος των αμυντικών, έδωσε την ευκαιρία στον γρήγορο Σινβέρε να φύγει στην κόντρα και ο Μετεβελής, που τον κυνηγούσε, κατάφερε να παραχωρήσει κόρνερ τη τελευταία στιγμή. Ο Βελέντζας πήρε την κεφαλιά από τους αμυντικούς του Αστέρα στο δεύτερο δοκάρι και σκόραρε σε κενή εστία, μιας και ο Φραντζής ήταν εκτός φάσης.
Ακολούθησε μια υπέροχη ενέργεια του Κουτρούλη από δεξιά, ο οποίος από τη γραμμή του άουτ γύρισε τη μπάλα στον ερχόμενο Αναγνωστόπουλο και αυτός σούταρε απευθείας, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Μητσόπουλο, που περισσότερο σήκωσε τα χέρια να προφυλαχτεί παρά να αποκρούσει.
Και ενώ ο Αστέρας είχε αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ο Ντεβό σε μια αντεπίθεση των γηπεδούχων, βρήκε αφύλακτη την αριστερή πλευρά του Αστέρα και φθάνοντας έξω από την περιοχή, σέντραρε γλυκά στο απέναντι δοκάρι, όπου ο ερχόμενος από πίσω Πάνος Γεώργαρης σκόραρε με κεφαλιά αφύλακτος, με όλη την άμυνα του Αστέρα να είναι εκτός ισορροπίας.
Το β’ μέρος ξεκίνησε με τον Αστέρα να χάνει τεράστια ευκαιρία, όταν στο 49’ ο Γιαννόπουλος μετά από κόρνερ έπιασε καρφωτή κεφαλιά, ο Μητσόπουλος απέκρουσε ασθενώς, αλλά η μπάλα κόντραρε πάνω στο σώμα του αιφνιδιασμένου Μαγγίνα που στεκόταν πάνω στη γραμμή του τέρματος. Στο υπόλοιπο διάστημα ο Αστέρας διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, αλλά ήταν φλύαρος επιθετικά. Κάποια σουτ του Δημόπουλου και του Μαστρογιαννόπουλου έφυγαν απελπιστικά άουτ, ενώ ο τερματοφύλακας Μητσόπουλος ήταν σταθερότατος στις επεμβάσεις του και δεν έδωσε κανένα δικαίωμα για επίτευξη τέρματος στους επιθετικούς του Αστέρα. Από την άλλη πλευρά ο Ι. Γεώργαρης είχε ένα εξαιρετικό σουτ σε ένα μακρινό φάουλ και ανάγκασε τον Φραντζή να επέμβει εντυπωσιακά.
Συμπερασματικά ο Αστέρας ηττήθηκε γιατί δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα, μιας και οι παίκτες του παρουσιάστηκαν χωρίς φλέγμα και δεν έβγαλαν στο γήπεδο το κάτι παραπάνω που χρειαζόταν ένα τέτοιο ντέρμπι, αλλά και για να καλύψουν τις σοβαρές απουσίες που είχαν.
Η διαιτησία του κ. Π. Κακριδή και των βοηθών του κ.κ. Παπανικολάου και Σεφέρη κρίνεται σε γενικές γραμμές σαν επιτυχημένη.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Φραντζής, Μαστρογιαννόπουλος, Μετεβελής, Γιαννόπουλος, Γιαννακόπουλος, Φωλιάς, Αντωνόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Δημόπουλος, Κουτρούλης (64’ Μερκούρης), Πεθαίνος (57’ λ.τρ. Βυζάς).