Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Θέσεις εργασίας και φορολογικά έσοδα φέρνει στην Ελλάδα η συμφωνία μαμούθ ΗP-COSCO-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η συμφωνία μαμούθ μεταξύ της Hewlett Packard, της COSCO και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κρίνεται από όλους ως πολύ θετική καθώς θα τονώσει την ελληνική οικονομία σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα ενώ θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη μακροπρόθεσμα.

Το super deal αφορά στη μεταφορά όλων των προϊόντων της Hewlett Packard προς την Ευρώπη με το στόλο της CΟSCO και τη διοχέτευσή τους στις ευρωπαϊκές αγορές μέσω του λιμανιού του Πειραιά και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. (διαβάστε εδώ τι προβλέπει η συμφωνία).

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ:
- Θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
- Τα φορολογικά έσοδα θα είναι τεράστια για το ελληνικό δημόσιο καθώς ο Πειραιάς γίνεται "σημείο εισόδου" των προϊόντων της εταιρείας Hewlett Packard.
- Θα αυξηθούν σημαντικά τα έσοδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
- Η Ελλάδα γινεται ελκυστικότερη στους επενδυτές.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Καθηγητής Διεθνών Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Γιάννης Τσαμουργκέλης "ειναι μια πολύ σημαντική συμφωνία για την ελληνική οικονομία στο σύνολό της αλλά και για τους άμεσα εμπλεκόμενους.  Αυτή η συμφωνία ενέχει την ανάγκη σημαντικών επενδύσεων οι οποιες θα έχουν περαιτέρω πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα καθώς θα αποτελούν το εφαλτήριο για άλλες τέτοιου είδους σημαντικές επενδύσεις.

Οι επενδύσεις αυτές αφορούν τη σύνδεση του λιμανιού με το Θριάσιο πεδίο, μια επένδυση που είχε εντοπιστεί ως ανάγκη εδώ και δεκαετίες και επιτέλους ήρθε ο καιρός να υλοποιηθεί και ελπίζω να γίνει πολύ γρήγορα.

Το δεύτερο σημαντικό ειναι πως θα δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης στους αποθηκευτικούς χώρους, στη κατασκευή και λειτουργία αυτών των υπηρεσιών.

Επιπλέον αναδεικνύεται η Ελλάδα ως μια χωρα που μπορεί να έχει σημαντικό ρολο στο παγκόσμιο εμπόριο, ιδιαίτερα στη μεταφορά και μετακίνηση προϊόντων από τις χώρες παραγωγής π.χ Κίνα και άλλες περιοχές της ανατολής προς την Ευρώπη" είπε τέλος ο κύριος Τσαμουργκέλης.

newsit.gr