Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ο Σαμαράς, η ΟΝΝΕΔ και οι συμβολισμοί

Antonis-Samaras-ONNED
Την ώρα που ξεκινούσε η κρίσιμη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες, ο Πρωθυπουργός σε μια κυρίως συμβολική κίνηση επέλεξε να μιλήσει στην παρουσίαση προτάσεων της ΟΝΝΕΔ για την επιχειρηματικότητα, εμφανιζόμενος ιδιαίτερα αισθόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τονίζοντας πως βασικός του στόχος από εδώ και πέρα είναι η δημιουργία όλων εκείνων των προϋποθέσεων για την ανάπτυξη που θα οδηγήσουν τη χώρα έξω από το τούνελ.

Παρουσιάζοντας το όραμά του για μια άλλη Ελλάδα ο Πρωθυπουργός έστρεψε τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως “πρωτοπόρος δεν είναι αυτός που αναμασά ακαταλαβίστικα τσιτάτα που έχουν πει άλλοι πριν από αυτό, αλλά αυτός στέκεται όρθιος όταν άλλοι λυγίζουν” ενώ τόνισε πως το κλίμα ” αβεβαιότητας που υπήρχε με τη βοήθεια παραταξεων που επένδυσαν στη δραχμοφοβία, θα αλλάξει και θα αλλάξει και η αρνητική ψυχολογία”.

Ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε ευθέως απέναντί του όλους εκείνους που αντιστέκονται στις απαραίτητες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως εχθρούς όσους αντιστέκονται και βάζουν εμπόδια που δεν υπάρχουν σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης.

“Άλλοι μιλούν με συνθήματα ξύλινα και εγώ είμαι περήφανος που είμαι ανάμεσα σε ανθρώπους που προωθούν λύσεις για να δώσουμε μήνυμα ελπίδας, άλλοι εξεγείρονται για προνόμια που χάθηκαν, εμείς παλεύουμε για ίσες ευκαιρίες για όλους,χωρίς να υπάρχουν προνόμια” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε αυτή την κατεύθυνση εμφανίστηκε έτοιμος να προχωρήσει στην άμεση κατάργηση όλων των επιχειρηματικών εμποδίων όπως είναι η γραφειοκρατία και δεσμεύτηκε για την εξασφάλιση υγιούς τραπεζικής χρηματοδότησης αλλά και ενός ευρύτερου συνόλου μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών.

Η παρουσίαση των προτάσεων της ΟΝΝΕΔ αποτέλεσε την κορύφωση μιας τρίμηνης διαβούλευσης με τη συμμετοχή φορέων, ακαδημαϊκών, επιχειρηματιών και ανθρώπων της αγοράς.

Μεταφέροντας στην πράξη το σύνθημα ” Οχι άλλη μιζέρια. Επιχειρούμε αλλιώς” η βασική φιλοσοφία των προτάσεων των νέων της ΝΔ είναι η αλλαγή νοοτροπίας και η ανάγκη ριζικών αλλαγών στο ρυθμιστικό πλαίσιο της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ /ysterografa.gr