Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Οι υπουργοί που θα μπουν σε… διαθεσιμότητα

Antonis-Samaras-Megaro-Maximou
Στο περιθώριο της εθνικής… αδημονίας για τις αποψινές αποφάσεις του Eurogroup, και τη δρομολόγηση εκταμίευσης της δόσης-μαμούθ των 44 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα κλείσει το κεφάλαιο “ελληνική χρεοκοπία”, με όσους είχαν ποντάρει στο default να… χάνουν τα λεφτά τους, η πολιτική ζωή, τουλάχιστον στο παρασκήνιό της κυριαρχείται από τις συζητήσεις και τα σενάρια για τον ανασχηματισμό.
Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι άλλωστε, δηλαδή οι νυν υπουργοί, μοιάζουν να βιώνουν το άγχος του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι, γνωρίζοντας ή κατανοώντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται για τη ρήξη που έχει ανάγκη ο τόπος και σε πολιτικό επίπεδο. Δηλαδή, το ξεκαρφίτσωμα των όποιων ισορροπιών υπάρχουν ή παραδοσιακά τηρούνται σε αντίστοιχες περιστάσεις, και τη συγκρότηση ενός σχήματος μάχης, τέτοιου που απαιτούν οι εθνικά οριακές συγκυρίες τις οποίες βιώνουμε.
Ο Πρωθυπουργός έχει πλέον επαρκές δείγμα γραφής. Για όλους. Εκείνους που τάραξαν νερά στον τομέα ευθύνης τους, εκείνους που προσπάθησαν αλλά προσέκρουσαν σε… τοίχο, εκείνους που διευκόλυναν το έργο του στις επίμονες διαπραγματεύσεις του ίδιου με την τρόικα, εκείνους που στάθηκαν αφορμή για να εξελιχτούν οι διαπραγματεύσεις σε θρίλερ, και φυσικά εκείνους που ήταν “ωσεί παρόντες” στην εθνική προσπάθεια.
Εκείνοι που είναι σε θέση να γνωρίζουν τα “υπόγεια ρεύματα” στο Μέγαρο Μαξίμου, βάζουν στοίχημα ότι ο ανασχηματισμός που έρχεται θα αποτελέσει τον πρόλογο του “επόμενου βιβλίου”. Και θα εντυπωσιάσει για την έκταση, το βάθος και τη… σφοδρότητά του.
Όπως σχολιάζουν οι ίδιες πηγές άλλωστε, αξιοποιώντας το ρητορικό σχήμα μιας φράσης που εξελίσσεται σε αυτονόητο συμπλήρωμα για την τρέχουσα επικαιρότητα, εκτός από δημοσίους υπαλλήλους θα τεθούν σε… διαθεσιμότητα και υπουργοί. Για να γίνει το άλμα που έχει ανάγκη η κυβέρνηση.

ysterografa.gr