Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Πάτρα: Μετακομίζει η Achaia Clauss λόγω κρίσης από το ιστορικό της κτίριο, - Μουσείο Οίνου το Πτωχοκομείο

Πάτρα: Πλήρης επιβεβαίωση του thebest.gr - Μετακομίζει η Achaia Clauss - Μουσείο Οίνου το Πτωχοκομείο Μεταφέρονται τα βαρέλια
Αδειάζει το ιστορικό κτίριο και τα βαρέλια μεταφέρονται σε άλλο χώρο - Τοπικοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι μπαίνει ταφόπλακα σε ένα κομμάτι της ιστορίας της πόλης...
«Ξηλώνεται» μέρα με τη μέρα η φημισμένη οινοποιία της Πάτρας Achaia Clauss που μεταφέρεται σε άλλο χώρο στην περιοχή της Οβρυάς, στο πρώην Πτωχοκομείο της Πάτρας .οπου θα μετατραπεί σε μουσείο Οίνου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thebest.gr. Toν χώρο εξασφάλισε ο Νίκος Καραπάνος της "Κυμοθόης", ο οποίος σκοπεύει να στεγάσει εκεί στοιχεία της ιστορίας του οίνου στην περιοχή και να το κάνει σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες της πόλης.
Στο μουσείο οίνου θα στεγαστούν εκθέματα της ιστορίας της οινοποιίας στην Αχαϊα.

Μεταξύ άλλων απομακρύνονται από την ιστορική οινοποιία όλα τα παλαιά δρύινα σκαλιστά βαρέλια που ο ίδιος ο Κλάους είχε παραγγείλει από την Τεργέστη και είχαν κατασκευαστεί ειδικά για την Achaia Clauss ώστε εκεί να φυλάσσεται η μοναδική Μαυροδάφνη.
Πριν από λίγο καιρό υπεγράφη και το "διαζύγιο" μεταξύ του επιχειρηματία Νίκου Καραπάνου που διαχειρίζεται την οινοποιία και της τράπεζας  Πειραιώς  που έχει το ακίνητο. Οι πόρτες του Οινόκαστρου της Achaia Clauss σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr έκλεισαν για το κοινό στις 20 Σεπτεμβρίου.
Ουσιαστικά μπαίνει ταφόπλακα σε ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της πόλης. Τα σπίτια της "καστροπολιτείας" θα χάσουν τη ζωή τους, αφού χάνουν και τους θησαυρούς που είχαν στα κελάρια τους. Το μέλλον των κτιρίων και του ιστορικού χώρου παραμένει αβέβαιο. Ας μην ξεχνάμε πως η Achaia Clauss ήταν και τόπος τουριστικού προορισμού.
.