Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Αίγιο: Ηλικιωμένος έπεσε θύμα εξαπάτησης - Του απέσπασαν 3.450 ευρώ για «χρέος» του γαμπρού του στην εφορία

 Αίγιο: Ηλικιωμένος έπεσε θύμα εξαπάτησης - Του απέσπασαν 3.450 ευρώ για «χρέος» του γαμπρού του στην εφορία Μια ακόμη περίπτωση εξαπάτησης
Ένας ακόμα ηλικιωμένος έπεσε θύμα εξαπάτησης από επιτήδειους.
Συγκεκριμένα ένας άνδρας ψηλός, μελαχρινός, γύρω στα τριάντα και μία γυναίκα ξανθιά, με κατσαρά μαλλιά, γύρω στα είκοσι πέντε, που επέβαιναν σε ένα μικρό λευκό αυτοκίνητο μάρκας Peugeot, προσέγγισαν έναν 78χρονο Αιγιώτη, που περπατούσε στην οδό Κολοκοτρώνη.
Προσποιήθηκαν ότι ήταν φίλοι του γαμπρού του και αφού του είπαν ότι τους έστειλε ο γαμπρός του για ένα όφελος στην εφορία που πρέπει άμεσα να εξοφληθεί, του ζήτησαν να τους δώσει 3.450 ευρώ.
Ο ηλικιωμένος πείστηκε από τα λόγια τους και αφού επιβιβάστηκε στο αμάξι τους, πήγαν όλοι μαζί στο σπίτι του 78χρονου, όπου εκεί τους έδωσε 450 ευρώ, λέγοντας τους ότι δεν είχε άλλα χρήματα στο σπίτι ή πάνω του. Τότε εκείνοι προσποιήθηκαν ότι πήραν στο κινητό τηλέφωνο τον γαμπρό του και ότι μιλούσαν μαζί του.
Οι επιτήδειοι του μεταβίβασαν την… δήθεν εντολή του γαμπρού του για άμεση εξόφληση όλου του χρέους και τότε ο ηλικιωμένος επιβιβάστηκε και πάλι στο αυτοκίνητο τους και πήγε στην πλατεία Αγίας Λαύρας, όπου αφού έκανε ανάληψη 3.000 ευρώ σε τράπεζα της περιοχής, τους τα έδωσε!

thebest.gr