Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

«ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΑΞΙΑ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ»


Τα ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό δεν πρόκειται να κλείσουν, με την κατάργηση των σχετικών διατάξεων των νόμων που είχε περάσει από τη Βουλή η τότε Υπουργός Παιδείας  Άννα Διαμαντοπούλου.

Αυτή την κατηγορηματική διαβεβαίωση έδωσε ο Υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είναι και Γραμματέας της Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς.

Ο Τέρενς Κουίκ στην διπλή του παρέμβαση στη σχετική Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε σήμερα (08/10/2012) το βράδυ στη Βουλή, έθεσε παράλληλα το τεράστιο θέμα των ελλείψεων καθηγητών στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, που είναι απόρροια των μνημονιακών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων από το 2010 μέχρι και σήμερα. Στάθηκε, μάλιστα, ιδιαίτερα στις ελλείψεις των σχολείων της Ομογένειας της Αιγύπτου, οι οποίες ακόμα εκκρεμούν, όπως και σε εκείνες των σχολείων της Γερμανίας οι οποίες γίνονται ακόμα χειρότερες εξαιτίας του αυξανόμενου μεταναστευτικού ρεύματος οικογενειών με παιδιά από την Ελλάδα.

Στο ζήτημα που έθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την έδρα των ελληνικών σπουδών στο πανεπιστήμιο του Cambridge, την οποία η Ελλάδα μπορεί να διασφαλίσει εσαεί με την εφάπαξ καταβολή 1 εκατομμυρίου ευρώ, ο Υφυπουργός Παιδείας είπε ότι αυτό έχει δρομολογηθεί και βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, όπως και η διασφάλιση της αντίστοιχης έδρας στο πανεπιστήμιο του Παρισιού.

Στα πλαίσια αυτής της Επίκαιρης Ερώτησης του Τέρενς Κουίκ έγινε και συζήτηση για την έδρα Ελληνικών Σπουδών στη Σαγκάη της Κίνας και των μεταπτυχιακών που επιζητούν να κάνουν στην Ελλάδα οι Κινέζοι απόφοιτοι, δυνατότητα την οποία μέχρι σήμερα δεν έχει προσφέρει το ελληνικό κράτος.

Ο κ. Παπαθεοδώρου διαβεβαίωσε ότι είναι ένα πρόβλημα που θα λυθεί με τη συνδρομή των πανεπιστημιακών αρχών και ταυτόχρονα αποκάλυψε ότι μέσω διαδικτύου γίνεται εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε 4.000 Κινέζους οι οποίοι και θα πιστοποιηθούν ως δάσκαλοι στην Κίνα, της ελληνικής γλώσσας.

Στην εισηγητική του ομιλία ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η αντίστροφη μέτρηση για τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού άρχισε το 1996 όταν ο τότε Υπουργός Παιδείας Γιώργος Παπανδρέου, αυτός που δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο στην Ελλάδα, πέρασε από τη Βουλή το Ν. 2413 που προέβλεπε την κατάργηση των σχολείων της Ελλάδας στο εξωτερικό και την ενσωμάτωση των μαθημάτων της ελληνικής γλώσσας στα γερμανικά, βελγικά (κ.ο.κ) σχολεία.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν ο νόμος έμεινε ανενεργός. Ήλθε όμως πρόσφατα η κα Bilderberg (συγγνώμη, παρακαλώ να αφαιρεθεί από… τα πρακτικά) εννοώ η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία μαζί με όλη την παρέα της, την κ. Ρεπούση, την κ. Δραγώνα και άλλους, συνωστίστηκαν όχι στην προκυμαία της Σμύρνης περιμένοντας το κρουαζιερόπλοιο, αλλά στο Υπουργείο Παιδείας για να αφανίσουν την ελληνική παιδεία. Και αν θυμάμαι καλά η κ. Διαμαντοπούλου ήταν και εκείνη που είχε προτείνει να γίνει δεύτερη επίσημη γλώσσα της Ελλάδας η…αγγλική!

Επί των ημερών της κ. Διαμαντοπούλου, φανατική οπαδός των Μνημονίων, επαναπατρίστηκαν αμέτρητοι Έλληνες καθηγητές από τα σχολεία του εξωτερικού και επί των ημερών της κόπηκαν και όλα τα επιμίσθια με τα οποία οι καθηγητές μπορούσαν και νοίκιαζαν ένα σπίτι για να μένουν. Προφανώς δεν την ενδιέφερε αν οι καθηγητές αυτοί θα έμεναν σε παγκάκια ή στο… Σταθμό του Μονάχου!

Κύριε Υφυπουργέ, έχετε την υποχρέωση ανεξάρτητα με τα Μνημόνια που επιβάλλει η κυβέρνησή σας, να βρείτε όλα εκείνα τα κονδύλια που απαιτούνται για να μείνει ζωντανή η ελληνική γλώσσα στα Ελληνόπουλα της Διασποράς».

ΔΙΩΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κατέληξε ως εξής:

«Επίσης, θέλω να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση με τα όσα συμβαίνουν με τη Παιδεία στη Θράκη. Πριν λίγα χρόνια είχαμε τη περίπτωση της ηρωϊκής δασκάλας Χαράς Νικοπούλου. Τώρα έχουμε στη Ξάνθη τη περίπτωση μιάς άλλης χριστιανής δασκάλας μειονοτικού σχολείου, η οποία διώκεται και πειθαρχικά από το σύστημα που θέλει να επιβάλει τους δικούς της «νόμους».

Κύριε Υφυπουργέ θα σας επισκεφθώ, αύριο κι όλας, για να σας δώσω προσωπικά τις σχετικές λεπτομέρειες. Αλλά πάντως, πρέπει να έχετε το νου σας στις δράσεις του Προξενείου Κομοτηνής, οι οποίες περνάνε και από τα σχολεία».