Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Στο ύψος της - Νίκη με Βοσνία και... ετοιμάζεται για Βραζιλία

.
Με στόχο το 3Χ3 που θα την φέρει μόνη πρώτη στην κορυφή του ομίλου της, η εθνική μας υποδέχεται την συν-πρωτοπόρο, μέχρι σήμερα, Βοσνία/Ερζεγοβίνη στο Γ.Καραϊσκάκης. Ο Φερνάντο Σάντος έκανε τις δοκιμές του, πειράματα, σχήματα και τακτικές, μα φέρεται να καταλήγει σε δοκιμασμένες συνταγές.
Έτσι, κάτω από τα δοκάρια θα ξεκινήσει ο «μόνιμος», πλέον, Ορέστης Καρνέζης. Σέντερ μπάκ οι Παπασταθόπουλος, Μαλεζάς και ακραίοι οι Τοροσίδης, Σπυρόπουλος. Στα χαφ θέσεις θα πάρουν οι Μανιάτης, Τζιόλης, Κατσουράνης, Φορτούνης ενώ …αιχμή του δόρατος οι φορμαρισμένοι Γκέκας, Σαμαράς. Στον πάγκο ο Γιώργος Καραγκούνης θα περιμένει πως και πως την είσοδό του, αφού έλειψε στα δύο πρώτα παιχνίδια αλλά και επειδή μια τυχόν συμμετοχή του θα τον φέρει μόνο πρώτο στην λίστα των διεθνών με τις περισσότερες εμφανίσεις με το εθνόσημο, 121! Ετοιμοπόλεμοι και οι σκόρερς του προηγούμενου αγώνα Νίνης, Μήτρογλου, ενώ Χολέμπας και Σαλπιγγίδης θα είναι επίσης στη διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού. Σημαντική η απουσία του Κυριάκου Παπαδόπουλου, καθώς η Βοσνία «διακρίνεται» για την αδυναμία της στις στημένες φάσεις. Ωστόσο οι Έλληνες είναι έτοιμοι να τα καταφέρουν έτσι κι αλλιώς.
Οι Βόσνιοι έρχονται «υποψιασμένοι» και συγκρατημένοι. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Βόσνιων, Σάφετ Σούσιτς, χαρακτήρισε πολύ καλή και σκληρή ομάδα την «γαλανόλευκη» επισημαίνοντας ότι το «όπλο» της δική τους ομάδας είναι η επιθετική της γραμμή. Η αντίπαλος της εθνικής μας απαρτίζεται από στελέχη έμπειρα, που αγωνίζονται σε σημαντικά πρωταθλήματα της ευρώπης, με προεξέχοντα τον σέντερ φορ της Μάντσεστερ Σίτι, Έντιν Τζέκο και τον αρχηγό της ομάδας, και αστέρα της Δυναμό Μόσχας, Ζβέζνταν Μισίμοβιτς. Θα απουσιάσει πιθανότατα ο Μίραλεμ Πιάνιτς, παρόλο που θεωρείται πως έχει επανέλθει πλήρως από τον τραυματισμό του, αφού ο προπονητής του τον θέλει σίγουρα έτοιμο για το παιχνίδι με την Λιθουανία.
Στόχος μέσα στο παιχνίδι για την ομάδα μας, η κυριαρχία και η κατοχή μπάλας με άμεσο σκοπό τον περιορισμό της επιθετικής γραμμής των Βόσνιων. Παράλληλα, οι διεθνείς μας θα επιδιώξουν τη νίκη με υπομονή και επιμονή ως το τελευταίο σφύριγμα, όπως ξέρουν πολύ καλά να κάνουν. Ενδεχόμενη νίκη σήμερα, κλειδώνει από τώρα τη δεύτερη θέση του ομίλου και βάζει τις βάσεις για την πρωτιά. Ας μην ξεχνάμε πως ακολουθεί ένα ακόμη δυνατό ματς με την Σλοβακία στην Μπρατισλάβα. Τον αμέσως επόμενο δυνατό διεκδικητή του ομίλου.

Το ματς θα ξεκινήσει στις 21.45 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το MEGA και τον ΟΤΕTV

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου
1. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 6 (12-2)
2. Ελλάδα 6 (4-1)
3. Σλοβακία 4 (3-1)
4. Λιθουανία 1 (2-6)
5. Λετονία 0 (2-6)
6. Λιχτενστάιν 0 (1-10)

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

19.30 Λιχτενστάϊν - Λιθουανία
20.15 Σλοβακία – Λετονία
21.45 Ελλάδα – Βοσνία/Ερζεγοβίνη