Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Λειτουργία κέντρου πληροφόρησης στο Διακοπτό για τον Οδοντωτό και το Φαράγγι Βουραϊκού










Στις 20 Σεπτεμβρίου δημοσιεύθηκε από την ΑΧΑΙΑ Α.Ε. πρόσκληση ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων στα πλαίσια της 2ης προκήρυξης του Τοπικού προγράμματος προσέγγισης Leader 2007 - 2013 στο Νομό Αχαΐας. Μεταξύ των δράσεων που προβλέπονται είναι και το Μέτριο L 313-1 που προβλέπει ίδρυση και εκσυγχρονισμό τοπικών κέντρων τουριστικής πληροφόρησης (γραφεία - περίπτερα ενημέρωσης και πληροφόρησης) με προϋπολογισμό 50.000 € επιδοτούμενο 100%.
Ο Δήμος Αιγιαλείας προκειμένου να καταθέσει πρόταση στο παραπάνω μέτρο πρέπει να μισθώσει κατάλληλο κτίσμα κοντά στο σταθμό του ΟΣΕ Διακοπτού, προκειμένου να ιδρύσει κέντρο πληροφόρησης για τον Οδοντωτό και το Φαράγγι Βουραϊκού, σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Οι φίλοι του Οδοντωτού», που θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Leader 2007-2013.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας ομόφωνα αποφάσισε να εγκρίνει την αναγκαιότητα μίσθωσης ακινήτου (κατάλληλου κτίσματος) πλησίον του σταθμού του ΟΣΕ Διακοπτού με μέγιστο μίσθωμα 100 € το μήνα, στο οποίο θα λειτουργήσει κέντρο πληροφόρησης για τον Οδοντωτό και το Φαράγγι Βουραϊκού, που θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Leader 2007-2013.

TA NEA ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ