Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Δικογραφία σε βάρος βουλευτή της Χ.Α για την απελευθέρωση προσαχθέντα

Δικογραφία σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά, για την απελευθέρωση προσαχθέντα κατά τα εεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το θέατρο «Χυτήριο»

Δικογραφία σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, σχηματίστηκε από το αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας. Ο βουλευτής τς Χρυσής Αυγής, κατηγορείται ότι την Πέμπτη, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το θέατρο «Χυτήριο» , επενέβη την ώρα που αστυνομικές δυνάμεις οδηγούσαν στην κλούβα έναν από τους συγκεντρωμένους και τον απομάκρυνε προκειμένου να μην προσαχθεί. Ο άνδρας τον οποίο απομάκρυνε ο βουλευτής, συμμετείχε σε ομάδα ατόμων που διαμαρτύρονταν για την παράσταση «Corpus Christi». Μάλιστα, στο διαδίκτυο έχει κυκλοφορήσει και βίντεο με το περιστατικό, στο οποίο φαίνεται ο βουλευτής, αλλά και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής, να επεμβαίνουν την ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις οδηγούν στην κλούβα τον άνδρα και τελικά να τον απελευθερώνουν. Το προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Στην ανακοίνωση του αστυνομικού τμήματος Ομόνοιας, αναφέρεται ότι «σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος βουλευτή της Χρυσής Αυγής, γιατί χθες (11-10-2012) το βράδυ στην Ιερά Οδό στην περιοχή Ρούφ, απέσπασε από αστυνομικούς και απομάκρυνε ημεδαπό, την ώρα που τον προσήγαγαν σε υπηρεσιακό λεωφορείο. Ο ανωτέρω ημεδαπός συμμετείχε σε ομάδα ατόμων, που διαμαρτύρονταν για την παράσταση θεατρικού έργου στο θέατρο ‘ΧΥΤΗΡΙΟ’. Το προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πάντως, δεδομένου ότι ο βουλευτής προστατεύεται από την βουλευτική ασυλία, οι δικαστικές αρχές πρέπει να αποφασίσουν εάν θα στείλουν στην Βουλή την υπόθεση προκειμένου να αποφασιστεί ενδεχόμενη άρση της ασυλίας του.
Σημειώνεται ότι το ίδιο μένει να γίνει και με υποθέσεις που αφορούν τέσσερις ακόμη βουλευτές του κόμματος. Συγκεκριμένα, οι Γ. Γερμενής και Παν. Ηλιόπουλος κατηγορούνται για συμμετοχή στα επεισόδια της Ραφήνας, όταν έγινε επίθεση σε αλλοδαπούς μικροπωλητές σε πανηγύρι, ο Κ. Μπαρμπαρούσης κατηγορείται για συμμετοχή σε επεισόδια στο Μεσολόγγι, ενώ ο Ηλ. Κασιδιάρης κατηγορείται για την εμπλοκή του σε υπόθεση ληστείας και ξυλοδαρμού στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Καταδίκασε τα επεισόδια ο Κ. Τζαβάρας
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Πολιτισμού Κ. Τζαβάρας, καταδίκασε με κατηγορηματικό τρόπο τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το θέατρο «Χυτήριο», με αφορμή την πρεμιέρα της παράστασης «Corpus Christi».

Φ. Γεννηματά: Η Χ.Α. ξεπέρασε τα όρια της δημοκρατικής νομιμότητας
Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ. Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Φ. Γεννηματά, δηλώνει ότι «η Χρυσή Αυγή έχει ξεπεράσει τα όρια της δημοκρατικής νομιμότητας» κκαι την κατηγορεί ότι εκμεταλλευόμενη τις δυσκολίες των πολιτών λόγω κρίσης, προχωρεί σε «ναζιστικές παρεμβάσεις» και «αντιδημοκρατικές ενέργειες». Επίσης, προειδοποιεί όποιον στηρίζει για ψηφοθηρικούς λόγους αυτές τις πρακτικές που οδηγούν «στον εκφασισμό της κοινωνίας», όπως αναφέρει, να γνωρίζει ότι θα πέσει και αυτός κάποια στιγμή θύμα τους.
«Απέναντι στα φασιστικά τάγματα εφόδου, όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις καλούμαστε να αντιπαραθέσουμε τη δύναμη της πολιτικής ηθικής, τη δύναμη της ελευθερίας του λόγου, τη δύναμη του σεβασμού της διαφωνίας και της διαφορετικότητας, τη δύναμη του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής», τονίζει η κα Γεννηματά και καταλήγει καλώντας όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να δημιουργήσουν ένα μέτωπο για την υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών και την προάσπιση της δημοκρατίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Σύμφωνα με χτεσινή δικαστική απόφαση, αλλά και σύμφωνα με την κοινή λογική, το θεατρικό έργο Corpus Christi δεν εμπίπτει στις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα περί κακόβουλης βλασφημίας. Θα περίμενε, λοιπόν, κανείς ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα λάμβανε όλα τα αναγκαία μέτρα για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης, δεδομένου ότι μόλις πρόσφατα, άλλη μία παράσταση του ίδιου έργου είχε διακοπεί, έπειτα από κινητοποίηση παραθρησκευτικών οργανώσεων, και με το επιχείρημα ότι "αν έγινε χαμός με τα σκίτσα του Μωάμεθ, δεν θα μείνουμε εδώ με σταυρωμένα χέρια".
Αντ’ αυτού, και καθώς ο κ. Δένδιας αποφάσισε χτες ότι το δεξιό είναι το φιλικότερο από τα άκρα που κατά τα άλλα αντιμάχεται, η Δικαιοσύνη κατέστη ανενεργή. Δεκάδες αστυνομικοί παρακολουθούσαν επί ώρες τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που βρέθηκαν χτες στο Θέατρο Χυτήριο σε ρόλο μπράβου, να βρίζουν χυδαία, να προπηλακίζουν, να επιτίθενται βίαια και να απειλούν, και ω του θαύματος, να καταφέρνουν εν τέλει τη ματαίωση της παράστασης και την "απελευθέρωση" συλληφθέντα στα έκτροπα».
Απάντηση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ: «Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ παριστάνει ότι ζει σε άλλη χώρα, παρότι διαψεύδεται από την ίδια την πραγματικότητα. Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη προασπίσθηκε και θα συνεχίσει να προασπίζεται τη νομιμότητα και το δημοκρατικό μας πολίτευμα από τους ποικιλώνυμους εχθρούς του. Με την ευκαιρία διαμηνύουμε για μία ακόμη φορά σε κάθε άκρο ότι η Ελλάδα δεν είναι “ξέφραγο αμπέλι”. Άλλωστε, αποτελεί κακόγουστο ανέκδοτο να επικαλείται τη νομιμότητα ένα κόμμα το οποίο συστηματικά επικροτεί την κατάλυσή της».

Η νεολαία της ΔΗΜΑΡ τονίζει: «Χθες βράδυ γίναμε μάρτυρες άλλης μίας οργανωμένης "οπερέτας" από τραμπούκους βουλευτές και μέλη της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής εναντίον της ελευθερίας της έκφρασης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Επιτέθηκαν, επιπλέον, κατά θεατών, καλλιτεχνών και δημοσιογράφων. Το δικαίωμα των επιλογών και του αυτοπροσδιορισμού είναι μάλλον άγνωστο για τους Χρυσαυγίτες, οι οποίοι έχρισαν τους εαυτούς τους ακόμα και "κριτικούς θεάτρου"» επισημαίνει η νεολαία της ΔΗΜΑΡ.

eklogika.gr