Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Σαμαράς-Μήνυμα ενότητας από την Καλαμάτα: Ενωμένοι, θα βγούμε από την κρίση


Με την βοήθεια της Παναγίας θα συνεχίσουμε τον δύσκολο αγώνα κι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε και θα τα καταφέρουμε, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από το δημαρχείο Καλαμάτας, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης Παναγιώτη Νίκα καθώς και με τους δημάρχους του νομού Μεσσηνίας.
Καλώ όλους τους Έλληνες περά και πάνω από κόμματα να είμαστε ενωμένοι σαν γροθιά
Ενώ για το πακέτο των μέτρων δήλωσε:
“Μόλις ετοιμαστεί η λίστα για τα 11,5 δισ. ευρώ θα τη δώσει στους πολιτικούς αρχηγούς.”
Ο πρωθυπουργός, αφού είπε ότι παίρνει δύναμη από τη Μεσσηνία, υπογράμμισε ότι, «η σημαία του αγώνα είναι για όλη την Ελλάδα ψηλά, ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η γρήγορη έξοδος από την κρίση».
Ο δήμαρχος Καλαμάτας ζήτησε από τον πρωθυπουργό ενίσχυση των ΟΤΑ για να ανταποκριθούν στο έργο τους, κυρίως σε αυτό της πρόνοιας και τον κάλεσε να εγκαινιάσει το Μέγαρο Χορού της πόλης, ενώ του προσέφερε έναν πίνακα με την βυζαντινή Καλαμάτα, από το εργαστήριο της δημοτικής επιχείρησης "Φαρίς".

Ο πρωθυπουργός το απόγευμα  στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο,  όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό ,από τους συμπατριώτες του στην προκυμαία της κωμόπολης  εγκαινίασε έκθεση της Εφορίας Ενάλιων Αρχαιοτήτων με τίτλο "Βυθισμένα ταξίδια, ανθρώπινες εξερευνήσεις: Ίχνη σημαίνοντα στις θάλασσες της Πελοποννήσου"  και ακολούθως στις 8.00 το βράδυ εγκαινίασε στο σπίτι του Ολυμπιονίκη Κώστα Τσικλητήρα την επανέκθεση της συλλογής του Γάλλου Φιλέλληνα Rene Puaux.
Ο πρωθυπουργός μιλώντας κατά τα εγκαίνια της συλλογής του Γάλλου Φιλέλληνα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι σημαντική η πολιτιστική μας κληρονομιά κι οφείλουμε να την διαφυλάξουμε.

Σημείωσε ότι το 2009 που ήταν στο υπουργείο Πολιτισμού, είχε θέσει ως στόχο την ανάδειξη των ενάλιων αρχαιοτήτων, γιατί είναι κάτι που δεν έχει αναδειχθεί ως σήμερα και οι οποίες, είπε, είναι εξίσου σημαντικές με τις επίγειες αρχαιότητες. Αυτό το στόχο πρόσθεσε, τον θέτω ξανά σήμερα από άλλο πόστο.
Υπογράμμισε επίσης πως είμαστε σε μια δύσκολη εποχή, αλλά είμαστε Έλληνες κι οφείλουμε σαν Έλληνες να διαφυλάξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά κι όλες αυτές τις αξίες που μας έχουν δώσει οι πρόγονοί μας.