Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

«Κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης» στα σκουπίδια της Πελοποννήσου

Εκλογές στον ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου διεξάγονται σήμερα, στις 8 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, για την ανάδειξη του νέου προέδρου και της εξαμελούς εκτελεστικής επιτροπής του Φορέα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, αναμένεται να υπάρξει και εκεί «κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης», με τον προερχόμενο από τη Ν.Δ. δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, και νυν γενικό γραμματέα της ΠΕΔ Πελοποννήσου, να καταλαμβάνει τη θέση του προέδρου του ΦοΔΣΑ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει συμφωνηθεί να υπάρξει ενωτικό προεδρείο, και για αυτό αναμένεται να προταθεί από πλευράς ΠΑΣΟΚ για αντιπρόεδρος ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέκος Πνευματικός ή ο δήμαρχος Νεμέας Βαγγέλης Ανδριανάκος. Συνολικά, αναμένεται στη νέα διοίκηση του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου να υπάρξουν 7 μέλη προερχόμενα από τη Ν.Δ. και 4 από το ΠΑΣΟΚ.
Ο αριθμός 11 (παρά το ότι η εκτελεστική επιτροπή είναι 7μελής) προκύπτει και από τους 4 αναπληρωματικούς για τους οποίους «έχει συμφωνηθεί να υπάρχει ενεργή συμμετοχή τους στις όποιες αποφάσεις που αφορούν στα σκουπίδια της Πελοποννήσου, ένα τόσο σοβαρό θέμα», όπως έλεγε δήμαρχος στην aftodioikisi.gr. Να σημειωθεί τέλος πως σε αυτή την «άτυπη» 11μελής εκτελεστική επιτροπή θα εκπροσωπούνται όλοι οι νομοί της Πελοποννήσου.