Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Ο Σαμαράς σε κούρσα αντοχής. Όχι ταχύτητας

Δεν είναι μόνο η χρονική σύμπτωση της σημερινής επανόδου του Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, που στέλνει το μήνυμα της… προσπέρασης του προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε πρόσφατα με το μάτι του.
Είναι κυρίως η πρώτη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους της τρόικας, που καθιστά το τρέχον εικοσιτετράωρο τουλάχιστον… ενδιαφέρον, από πλευράς ειδησεογραφίας αλλά και πολιτικής σπουδαιότητας.

Ο Αντώνης Σαμαράς λοιπόν θα υποδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πολ Τόμσεν, τον Κλάους Μαζούχ και τον Ματίας Μορς, ξεκινώντας ουσιαστικά μια μακρά διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους της τρόικας, με απώτερο στόχο την επίτευξη ουσιαστικών αλλαγών στο Μνημόνιο. Προς όφελος των Ελλήνων πολιτών και ανακούφιση της καθημερινότητάς τους.
Το στοίχημα του Πρωθυπουργού είναι προσωπικό και μεγάλο. Σε αντίθεση με τους προκατόχους του Γιώργο Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμο, με τον Παναγιώτη Πικραμμένο να είναι υπηρεσιακός, και επομένως να εξαιρείται, ο Αντώνης Σαμαράς έχει νωπή λαϊκή εντολή να διαπραγματευτεί αλλαγές στο Μνημόνιο.
Ο ίδιος άλλωστε υπήρξε για μεγάλο διάστημα ο κύριος φορέας του μηνύματος αυτής της αναγκαίας αλλαγής, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας. Σε αντίθεση με τον Γιώργο Παπανδρέου, που έβαλε την Ελλάδα στο Μνημόνιο. Αλλά και τον Λουκά Παπαδήμο, που το υπερασπίστηκε.
Σήμερα λοιπόν είναι ο… πρόλογος της ώρας του Αντώνη Σαμαρά. Που ξεκινά μια μαραθώνια αναμέτρηση με την τρόικα. Μια κούρσα αντοχής, και όχι ταχύτητας.

Στο Μαξίμου (και) ο Τσιμογιάννης
Ο επικοινωνιολόγος Γρηγόρης Τσιμογιάννης, προσωπικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά που συνέδραμε τον σημερινό Πρωθυπουργό στα χρόνια της αντιπολίτευσης, είναι το πλέον πρόσφατο στέλεχος που εντάχθηκε στον μηχανισμό του Μεγάρου Μαξίμου, σύμφωνα με σχετική αποκάλυψη της εφημερίδας “Δημοκρατία”.
Ο Γρηγόρης Τσιμογιάννης θα έχει κεντρικό ρόλο στην επικοινωνιακή διαχείριση της καθημερινότητας, και στην προετοιμασία δράσεων για τον Αντώνη Σαμαρά καθώς και για τα μέλη της κυβέρνησης, ενώ θα συμμετέχει και στον πρωινό καφέ, που έχει καθιερωθεί εδώ και μερικές μέρες στο Μέγαρο Μαξίμου.
statesmen.gr