Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Αίγιο: Συμμορία με ανήλικους ρήμαζε περίπτερα

Δύο 15χρονοι Αλβανοί και ένας 19χρονος Έλληνας συνελήφθησαν προχθες το μεσημέρι στο Αίγιο, για κλοπή.
Σύμφωνα με το δελτίο της αστυνομίας, το βράδυ της Πέμπτης, οι τρεις δράστες διέρρηξαν το ψυγείο με αναψυκτικά σε περίπτερο 24χρονου και άρπαξαν προϊόντα αξίας περίπου 400 ευρώ.

Η παρέα των τριών, εντοπίστηκε την επόμενη μέρα το μεσημέρι στο Αίγιο και συνελήφθη.

Στη κατοχή του 19χρονου οι Αστυνομικοί βρήκαν μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αφού κατέσχεσαν τα επέστρεψαν στον ιδιοκτήτη του περιπτέρου.

Από την έρευνα προέκυψε πως ο 15χρονος μαζί με έναν ακόμη 16χρονο είχαν διαρρήξει στις 23 Ιουνίου ένα ακόμη περίπτερο, ιδιοκτησίας έναος 41χρονου κλέβοντας τσιγάρα συνολικής αξίας 200 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.
Παράλληλα εξιχνιάστηκαν οι κλοπές ηλεκτρονικού και ηλεκτρικού εξοπλισμού, που είχαν σημειωθεί τον τελευταίο μήνα στο 2ο Γυμνάσιο Αιγίου.
Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος δυο Ελλήνων και δυο Αλβανών ανηλίκων, ηλικίας από 14 έως 16 ετών για διάπραξη κλοπών κατά συναυτουργία.

Επίσης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 18χρονου Αλβανού και ενός 19χρονου Έλληνα για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της αστυνομίας, οι τέσσερις ανήλικοι, ενεργώντας από κοινού, το τελευταίο μήνα αφαίρεσαν τμηματικά από τη γραμματεία, το εργαστήριο φυσικών επιστήμων και την αίθουσα προβόλων του 2ου Γυμνασίου Αιγίου, έξι φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δυο ηχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών και πέντε ηχεία μεγαφωνικής εγκατάστασης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των ανηλίκων στο Αίγιο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δυο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές καθώς και τέσσερα από τα ηχεία της μεγαφωνικής εγκατάστασης.

Στη συνέχεια οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία, που προέκυψαν από την έρευνα εντόπισαν τον 18χρονο Αλβανό και τον 19χρονο Έλληνα, οι οποίοι παρέδωσαν συνολικά τρεις φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τους οπαίους είχαν αγοράσει από τους ανηλίκους.

Όλα τα κλοπιμαία αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στη νόμιμη εκπρόσωπο του σχολικού ιδρύματος, ενώ οι δράστες δεν συνελήφθησαν λογω έλλειψης των προϋποθέσεων του αυτοφώρου.

Το προανακριτικό έργο καθώς και οι έρευνες, που συνεχίζονται πραγματοποιούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου.