Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Το δημόσιο έχει χαρακτηριστεί, και μάλλον όχι άδικα, ως ο μεγάλος ασθενής του ελληνικού κράτους. Γι’ αυτό και ο Αντώνης Σαμαράς στρέφει εκεί ακριβώς την προσοχή του, προκειμένου να προωθηθούν άμεσα οι κρίσιμες μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει ανάγκη το ελληνικό δημόσιο, ώστε να καταστεί ευέλικτο και λειτουργικο.
Με επιστολή που έστειλε στους υπουργούς, τους αναπληρωτές υπουργούς και τους υφυπουργούς της κυβέρνησής του, ο Αντώνης Σαμαράς ζητά τη συντονισμένη συνεργασία όλων των μελών της κυβέρνησης, προκειμένου να καταστεί εφικτή η μεταρρύθμιση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης.
Ο Πρωθυπουργός επισημαίνει με έμφαση ότι την όλη προσπάθεια θα συντονίζει το κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης, το οποίο θα συνεδριάζει τακτικά υπό την ευθύνη του Αντώνη Σαμαρά, ενώ τονίζει ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη ο δραστικός περιορισμός της γραφειοκρατίας και τις άσκοπες, χρονοβόρες διαδικασίες που ταλαιπωρούν τους πολίτες.
Στην επιστολή του προς τους υπουργούς, ο Αντώνης Σαμαράς υπογραμμίζει ότι η κυβέρνησή του στοχεύει στη δημιουργία μιας αποτελεσματικής και λειτουργικής δημόσιας διοίκησης, απαλλαγμένης από τις χρόνιες παθογένειές της, που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου, και θα βρίσκεται κοντά στις ανάγκες των πολιτών.

statesmen.gr