Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Κλήρωση “λουκούμι” για τον Παναθηναϊκό στο Τσάμπιονς Λιγκ - – Καλή κλήρωση για ΠΑΟΚ και Αστέρα

 
H τύχη... χαμογέλασε στους “πράσινους”, στην κλήρωση που έγινε στη Νιόν, καθώς τους έστειλε την σκωτσέζικη Μάδεργουελ ως αντίπαλο στο τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Παναθηναϊκός απέφυγε τις Κλαμπ Μπριζ, Φέγενορντ και Βασλούι και η κληρωτίδα έφερε στον δρόμο του τον θεωρητικά πιο αδύναμο αντίπαλο. Η Μάδεργουελ, η οποία βρέθηκε στην διοργάνωση λόγω της χρεοκοπίας της Ρέιντζερς αποτελεί σίγουρα έναν βατό αντίπαλο και αν οι “πράσινοι” είναι στοιχειωδώς σοβαροί δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα να περάσουν

Εκτός από τον αντίπαλο, εξαιρετική είναι και η σειρά των αγώνων, καθώς το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στις 31 Ιουλίου σρις 21.45 στην Σκωτία και η ρεβάνς θα γίνει στις 8 Αυγούστου στις 21.45 στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Το προφίλ της Μάδεργουελ

Η Μάδεργουελ συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Τσάμπιονς Λιγκ καθώς τερμάτισε στην 3η θέση πέρυσι και πήρε την θέση της Ρέιντζερς η οποία υποβιβάστηκε λόγω χρεών στην 4η κατηγορία.

Τα τελευταία χρόνια έχει σταθερά ανοδική πορεία υπό την καθοδήγηση του Στιούαρτ ΜακΚολ. Την σεζόν 2010-11 τερμάτισε στην 10η θέση, ενώ έφτασε και μέχρι τον τελικό του κυπέλλου όπου ηττήθηκε με 3-0 από την Σέλτικ. Μεγάλο της αστέρι είναι ο 22χρονος στράικερ, Τζον Μέρφι ο οποίος πέρυσι σημείωσε 9 γκολ σε 36 παιχνίδια και προκάλεσε το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων.

Τελευταίος τίτλος για τους Dossers είναι το Λιγκ Καπ της σεζόν 2004-05, ενώ το μοναδικό πρωτάθλημα στην τροπαιοθήκη τους είναι από τη σεζόν 1931-32... Κλασική σκληροτράχηλη σκοτσέζικη ομάδα, που συμμετέχει για πρώτη φορά στο Champions League στην ιστορία της... Στην κατάταξη της UEFA βρίσκεται στην 181η θέση.

Αν ο Παναθηναϊκός προκριθεί εκτός από το ότι θα διατηρήσει ζωντανό το όνειρο για συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (με κέρδη τουλάχιστον 17 εκατ. ευρώ) θα εξασφαλίσει μία θέση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η κλήρωση των πλέι οφ θα διεξαχθεί στις 10 Αυγούστου και τα ματς θα γίνουν 21/22-8 και 28/29-8.

Η κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό γύρο

Μάριμπορ/Ζελένιτσαρ - Ντουνελανγκ Σάλτσμπουργκ
ΜΠΑΤΕ / Βάρνταρ - Σκεντερμπου Ντεμπρετσένι
Κλουζ - Σλόβαν Λίμπερετς / Σαχτάρ Καραγκάντι
Άντερλεχτ - Σάμροκ Ρόβερς / Εκράνας
Μπουντουχνόστ - Σλασκ Βρότσλαβ - Νιου Σαντς / Χέλσινγκμποργκ

Ουλίσες / Σερίφ - Λουντογκόρετς / Γκνκ Ντίναμο
Σέλτικ - HJK Ελσίνκι / ΚΡ
Μόλντε / Βέντσπιλς -Φλόρα Ταλίν / Βασιλεία
Ζίλινα / Χάποελ Σιμόνα - Νέφτσι PFK / Ζεσταφόνι
ΑΕΛ Λεμεσού / Λίνφιλντ - Βαλέτα / Παρτίζαν

Φενεμπαχτσέ - Βασλούι
Μάδεργουελ - Παναθηναϊκός
Κοπεγχάγη - Κλαμπ Μπριτζ
Ντιναμό Κιέβου - Φέγενορντ

Η κλήρωση, πάντως, δεν χαμογέλασε μόνο στον Παναθηναϊκό αλλά και στον Ολυμπιακό. Οι “ερυθρόλευκοι” ήθελαν δύσκολο αντίπαλο για την Ντιναμό Κιέβο καθώς αν αποκλειστούν οι Ουκρανοί θα βρεθούν αυτομάτως στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας. Η Φέγενορντ μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι και μπορεί να κάνει τη ζημιά στην Ντιναμό Κιέβου, ενώ ακόμα και αν τα καταφέρουν οι Ουκρανοί θα πρέπει να ξεπεράσουν ακόμα ένα εμπόδιο για να αφήσουν τον Ολυμπιακό στο τρίτο γκρουπ.

Να περάσει ο επόμενος – Καλή κλήρωση για ΠΑΟΚ και Αστέρα
Το νικητή του ζευγαριού Μπνέι Γεχούντα Τελ Αβίβ (Ισραήλ) / Σιράκ (Αρμενία) – 2-0 το πρώτο ματς – θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης αν ξεπεράσει το εμπόδιο της Ίντερ Μπάκου θα κοντραριστεί με την πορτογαλική Μαρίτιμο.

Αρκετή καλή, τηρουμένων των αναλογιών, ήταν η κλήρωση των ελληνικών ομάδων για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει κατά πάσα πιθανότατα την Μπνέι Γιεχούντα καθώς οι Ισραηλινοί είχαν επικρατήσει με 2-0 στο πρώτο ματς της Σιράκ από την Αρμενία.

Όσον αφορά τον Αστέρα Τρίπολης, αν καταφέρει να περάσει την Ίντερ Μπακού θα αντιμετωπίσει την Μαρίτιμο από την Πορτογαλία

Σημειώνεται ότι τα πρώτα παιχνίδια του γ’ προκριματικού γύρου του Europa League θα διεξαχθούν στις 2 Αυγούστου και οι ρεβάνς μια εβδομάδα μετά (9/8).