Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Το ισχυρό χαρτί του Σαμαρά

Η οδηγία του Αντώνη Σαμαρά προς τους υπουργούς της κυβέρνησής του, αλλά και τους στενούς συνεργάτες του, είναι ξεκάθαρη και συγκεκριμένη. Δεν επιδέχεται αμφισβήτησης ή παρερμηνείας, ούτε ως προς το περιεχόμενο, αλλά ούτε και ως προς τη στόχευσή της.
Ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να προχωρήσει με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ξεκινώντας μάλιστα από την επόμενη εβδομάδα, στην… τακτοποίηση της μεγάλης εκκρεμότητας με τους φορείς και τους οργανισμούς του δημοσίου, που βρίσκονται στη σχετική λίστα, είτε για συγχώνευση, είτε για λουκέτο.
Έχοντας ξεκαθαρίσει εκ των προτέρων ότι, το φλέγον θέμα των υπαλλήλων περιλαμβάνει μονάχα μετατάξεις και όχι απολύσεις, η κυβέρνηση θα δώσει ένα επαρκές και πειστικό δείγμα γραφής της αποφασιστικότητάς της, στην τρόικα.
Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρεί ότι το βήμα αυτό θα είναι το πλέον καθοριστικό, ώστε στις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, για να επιτευχθεί η επαναδιαπραγμάτευση όρων του Μνημονίου, να έχει ρεαλιστική βάση. Και να ξεκινά από μια αφετηρία διαφορετική από τη σημερινή, με την Ελλάδα να έχει ανακτήσει πλέον την αξιοπιστία της έναντι των εταίρων της χώρας.

statesmen.gr