Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ H Iσπανία διαπραγματεύεται, εδώ θέλουν «να τα σπάσουμε»


Τη δέσμευση του για την υλοποίηση των μεγάλων έργων που παραμένουν σε εκκρεμότητα στην Ηλεία, με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής, έδωσε από τον Πύργο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Ηλείας ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε διαδοχικά με τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό, τον πρόεδρο και τα μέλη του ΕΒΕ Ηλείας, και τέλος μίλησε σε κλειστή εκδήλωση στα μέλη και τους φίλους της ΝΔ στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.
Η επίσκεψη στον Μητροπολίτη είχε περισσότερο εθιμοτυπικό χαρακτήρα, όπου ο Ποιμενάρχης έδωσε τις ευχές του στον πρόεδρο της ΝΔ για καλή επιτυχία στις εκλογές. Ο κ. Σαμαράς τόνισε μεταξύ άλλων πως οι δύο τους γνωρίζονται πολλά χρόνια από την περίοδο των σεισμών της Καλαμάτας, οπότε και είχε υπάρξει βοήθεια από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.
Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς μίλησε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ηλείας όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον επιχειρηματικό κόσμο. Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος καλωσόρισε τον κ. Σαμαρά και στον χαιρετισμό του εν συντομία, παρέθεσε τα βασικά προβλήματα της τοπικής αγοράς, που έχουν να κάνουν με τις πολιτικές που τελευταία ακολουθήθηκαν απέναντι στον επιχειρηματικό κόσμο.
Ο κ. Σαμαράς απάντησε παραθέτοντας τα μέτρα που θα εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία ως Κυβέρνηση για να υπάρξει ελάφρυνση στους επαγγελματίες από τα φορολογικά βάρη. Συνέχισε αναλύοντας τα δεδομένα για την Ηλεία, όπου δεσμεύτηκε για την υλοποίηση των μεγάλο έργων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, την επανεκκίνηση της Ολυμπίας Οδού, την αξιοποίηση του λιμένα Κατακόλου και τη χάραξη ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης για το νομό με την Αρχαία Ολυμπία στο επίκεντρο.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε ακόμα στο θέμα της παράτασης αποπληρωμής των πυρόπληκτων δανείων που βρίσκεται σε εκκρεμότητα και την παράλληλη μείωση των επιτοκίων τους, όπως επίσης στην παράταση αποπληρωμής των δανείων του ΤΕΜΠΜΕ.
 Συνοδευόμενος από τους υποψήφιους βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο νομό, ο κ. Σαμαράς διέσχισε τον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου και την κεντρική πλατεία Πύργου για να μεταβεί στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο. Στη διαδρομή έκανε αρκετές στάσεις για να χαιρετίσει πολίτες που του ζήτησαν να αλλάξει τα δεδομένα στη χώρα, ενώ και κάποιοι παραπονέθηκαν σε ήπιο τόνο πως δεν αντέχουν άλλο τα μέτρα…
Η επίσκεψη του κ. Σαμαρά έκλεισε με την επίσκεψη στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο όπου και μίλησε σε κλειστή για τους δημοσιογράφος και τα ΜΜΕ, εκδήλωση σε υποψηφίους βουλευτές, μέλη και φίλους του κόμματος.


Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, για τις εξελίξεις στην Ισπανία και το συσχετισμό τους με την κατάσταση στην Ελλάδα,έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, ένα σχόλιο για τις εξελίξεις με την Ισπανία, τις χθεσινοβραδινές.

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Σκεφτείτε: Την ώρα που μια χώρα σαν την Ισπανία διαπραγματεύεται, εδώ πέρα, υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να «τα σπάσουμε» με την Ευρώπη και να απομονωθούμε ως Ελλάδα.
Αλλά, ευτυχώς, εκτός από το δρόμο της ανευθυνότητας, υπάρχει και ο δρόμος της ευθύνης.