Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Α. Σαμαράς: «Δραχμή σημαίνει θάνατος» - Σήμερα στην Ηλεία

Για την πόλωση που επικρατεί μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές καθώς και για τα σημαντικά διλήμματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα μίλησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο.
«Η πόλωση είναι πολλές φορές προεκλογικά φυσιολογική. Ο κόσμος έχει ένα δίλημμα. Ευρώ ή δραχμή. Υπάρχει θέμα που έχει να κάνει με την ασφάλεια του πολίτη, υπάρχει θέμα που αφορά την επαναδιαπραγμάτευση ώστε να μην αναγκαστούμε να δεχτούμε ένα χειρότερο Μνημόνιο. Είναι ζητήματα πολύ σημαντικά» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η επιστροφή στη δραχμή θα ισοδυναμεί με θάνατο: «Το θέμα δραχμή απασχολεί τον καθένα γιατί η περιουσία του σήμερα είναι κατανεμημένη σε ευρώ. Αν πάμε σε δραχμή θα υπάρξει μια μεγάλη υποτίμηση, οι εισαγωγές θα γίνουν πιο ακριβές, τα καύσιμα δεν θα βρίσκονται τόσο εύκολα, όπως και τα φάρμακα. Είναι ξεκάθαρο ότι εμείς έχουμε μια γνώμη, που είναι στο 100% κι αυτή είναι ότι η δραχμή σημαίνει θάνατος».

Ο Αντώνης Σαμαράς σχολίασε και την άποψη που επικρατεί ότι δεν θα εκδιωχθεί η Ελλάδα από το ευρώ: «Την Ελλάδα μπορούν να τη βάλουν στη μπάντα και να υπομείνουν κάποιο κόστος αν όμως πληγούν και οι άλλες χώρες το κόστος για την ευρωζώνη θα είναι πολύ μεγαλύτερο».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  θα επισκεφθεί σήμερα το νομό Ηλείας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο κ. Σαμαράς θα επισκεφτεί στις 11 το πρωί τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό. Αμέσως μετά, στις 11.30 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστα Νικολούτσο και παραγωγικούς φορείς στο χώρο του Επιμελητηρίου, ενώ τέλος στις 12.30 ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο όπου και θα μιλήσει στους υποψήφιους βουλευτές, τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος