Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Αποστάσεις Λοβέρδου από Βενιζέλο

Αποστάσεις από τις θέσεις που διατύπωσε πρόσφατα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφορικά με τις… γενιές που χωρούν στο ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας των εκλογών, αλλά και σε σχέση με την αξιοποίηση κορυφαίων και προβεβλημένων στελεχών του Κινήματος σε μια πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας, παίρνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, με συνέντευξή του στον “Τύπο της Κυριακής”.
Ο πρώην υπουργός Υγείας, υπήρξε ο πιο σημαντικός σύμμαχος του Ευάγγελου Βενιζέλου στη μάχη για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Με την απόφασή του να μην είναι ο ίδιος υποψήφιος, αλλά να στηρίξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, έδωσε στον άλλοτε αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Παπαδήμου την ώθηση που χρειαζόταν, ώστε να εκλεγεί χωρίς αντίπαλο.
Ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος έδειχνε να κινείται σε λογική “Νο2”, αναλαμβάνοντας μάλιστα να παρουσιάσει και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ιδεολογική και πολιτική μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ, στη δημοσιοποίηση του οποίου ήταν παρών και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Τα πράγματα ωστόσο δεν εξελίχτηκαν έτσι, και σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίζεται έτοιμος να “τελειώνει” με τη δική του γενιά, προκειμένου να κάνει χώρο για τα νεώτερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στα οποία πιστεύει ότι πρέπει να περάσει η σκυτάλη της ευθύνης αναδημιουργίας του Κινήματος.
Στο πλαίσιο αυτό, είναι χαρακτηριστικές οι αποστάσεις που παίρνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, όταν ερωτάται σχετικά στη σημερινή συνέντευξή του στον “Τύπο της Κυριακής”: “Δεν έχω προσωπικά πολιτικά σχέδια. Είμαι ταυτισμένος με την πορεία του τόπου. Η ανάγκη ανανέωσης είναι διαρκής. Όλα τα υπόλοιπα δεν με απασχολούν. Η Ελλάδα στις 18 Ιουνίου θα χρειαστεί το πιο αποτελεσματικό πολιτικό προσωπικό της”, είναι τα λόγια του Ανδρέα Λοβέρδου.
Με την τελευταία αποστροφή του, ο Ανδρέας Λοβέρδος απαντά ουσιαστικά στην πρόταση Βενιζέλου να εκπροσωπηθεί το ΠΑΣΟΚ σε μια μελλοντική κυβέρνηση συνεργασίας που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, από νέα και άφθαρτα στελέχη. Αντίστοιχη άποψη με τον Ανδρέα Λοβέρδο, για την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν δοκιμασμένα και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο νέο κυβερνητικό σχήμα, έχει διατυπώσει και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Νικόλαος-Κυριάκος Ζωντανός / statesmen.gr