Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Ο Ιφικράτης του αριστερού παρακράτους

Ειλικρινά αυτά που δημοσίως εξέφρασε κάποιος κύριος Ιφικράτης Αμυράς, περί ένοπλης εξέγερσης και σχηματισμού επαναστατικού στρατού(κυκλοφορεί στο διαδίκτυο το σχετικό βίντεο), υπερβαίνουν κάθε όριο σοβαρότητας και λογικής. Από τη στιγμή όμως που αυτός ο κύριος φέρεται ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-προφανώς κάποιας συνιστώσας του- τότε εγείρεται μείζον θέμα.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει καμία σχέση μαζί του, μπορεί να διασκεδάζει τις εντυπώσεις αλλά επί της ουσίας δεν λέει και πολλά πράγματα αφού ο κ. Αμυράς αρχικά είχε συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθηνών. Εγώ θα δεχθώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω και της εκλογικής του επιτυχίας, δεν θέλει να έχει σχέση με τέτοιους τύπους. Ωστόσο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να παραδεχθεί ότι στις συνιστώσες του έχει πολλούς «Αμυράδες» γεγονός που πρέπει να προβληματίσει την ηγεσία του.
Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα που διεκδικεί να σχηματίσει κυβέρνηση να έχει στους κόλπους του τραμπούκους που καλούν σε ένοπλη εξέγερση. Η πλειονότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «Αμυράδες». Όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με επαναστατική οργάνωση τύπου Μπάαντερ Μάϊνχοφ ή Ερυθρές Ταξιαρχίες. Όμως πριν από λίγους μόλις μήνες ανεχόταν πολλά τέτοια «μπουμπούκια». Όπως και τώρα ακόμα ανέχεται και πολλές από τις συνιστώσες του που πιστεύουν στον τροτσκισμό και στην επανάσταση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπτωση είναι μια μπερδεμένη υπόθεση και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι ψηφοφόροι. Καλό θα ήταν λοιπόν ο κ. Τσίπρας να ξεμπερδέψει με τις συνιστώσες του, αφού η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τόσο πολύπλοκη ώστε να χρειάζεται κυβέρνηση που θα ασχολείται με το πώς θα απεμπλέξει τη χώρα απ’ το Μνημόνιο και όχι με το πώς θα απεμπλακεί η κυβέρνηση από τις συνιστώσες.

XAPHΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ / statesmen.gr