Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ ... οι ψηφοφόροι θα δώσουν σαφή απάντηση σε όσους λαϊκίζουν, παίζοντας κορώνα γράμματα τη θέση μας στην Ευρώπη.


Την Κυριακή οι Έλληνες θα κρίνουν το αποτέλεσμα της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης μέσα σε σαράντα ημέρες. Μιας αναμέτρησης ακόμα πιο κρίσιμης από την προηγούμενη, αφού οι κάλπες θα καθορίσουν όχι μόνο τις εθνικές πολιτικές σε όλα τα μείζονα ζητήματα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αλλά ενδέχεται να κρίνουν και το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας. Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, μια περίοδος ακυβερνησίας, που σφραγίστηκε από ακραίο λαϊκισμό, αλλά και καταδικαστέες εκδηλώσεις βίας, ανέδειξε τη Νέα Δημοκρατία ως τη μοναδική δημοκρατική, αξιόπιστη και υπεύθυνη πολιτική δύναμη.
Η Νέα Δημοκρατία, δια στόματος Αντώνη Σαμαρα μίλησε πριν από δύο χρόνια για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου. Αυτό ήταν το πρωταρχικό αίτημά μας ως αντιπολίτευση, αυτή είναι η πρωταρχική δέσμευσή μας ως Κυβέρνηση. Το πρόγραμμά μας για την οικονομία και την ανάπτυξη οι Έλληνες το γνωρίζουν από το 2010. Οι δεσμεύσεις μας για επανόρθωση των κοινωνικών αδικιών που έφερε η τραγική διετία ΠΑΣΟΚ είναι ρητές. Οι θέσεις μας για την κοινωνία, για την ασφάλεια και τους θεσμούς, για τα μεγάλα εθνικά θέματα, διατυπώνονταν πάντα με συνέπεια και συνέχεια και επαναδιατυπώθηκαν προεκλογικά με σαφήνεια και αξιοπιστία.
Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ ακόμα προσπαθεί να ανασκευάσει την εικόνα του, όμως τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολούθησε επί δύο χρόνια είναι χαραγμένα βαθιά στη δύσκολη καθημερινότητα κάθε Έλληνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού μίλησε για μονομερή καταγγελία της δανειακής σύμβασης, αφού ο αρχηγός του λοιδώρησε τους Ευρωπαίους ηγέτες, αφού άλλαξε πρόγραμμα αμέτρητες φορές, ανάλογα με το ποια συνιστώσα μιλούσε κάθε φορά, ακόμα δεν έχει πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Ακόμα δεν έχει παραδεχθεί ότι εάν εφαρμόζονταν οι προτάσεις του, οι συνέπειες θα ήταν επιστροφή σε μια υποτιμημένη δραχμή, διεθνής απομόνωση και οικονομική καταστροφή.
Σήμερα οι δυνάμεις της κεντροδεξιάς, με ηγέτιδα τη Νέα Δημοκρατία, έχουν συσπειρωθεί πίσω από ένα κοινό αίτημα: την ανάγκη για αλλαγή πολιτικής, τη στροφή από τη λιτότητα στην ανάπτυξη, τη διαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, αλλά εντός Ευρώπης, εντός ευρώ, με τους εταίρους μας σε ρόλο συμμάχου και αρωγού. Έχουμε σχηματίσει ένα μεγάλο πατριωτικό ευρωπαϊκό μέτωπο, το οποίο μπορεί να προστατεύσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο, να υπηρετήσει τους εθνικούς στόχους και να εκπροσωπήσει τις ανάγκες και τα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας.
Έπειτα από μία εκλογική αναμέτρηση, όπου εκφράστηκαν η δίκαιη αγωνία και η αγανάκτηση των πολιτών, έρχεται μία αναμέτρηση όπου πρέπει να εκφραστεί καθαρά η βούληση των Ελλήνων να διαφυλαχθεί η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Έχω την πεποίθηση ότι την Κυριακή οι ψηφοφόροι θα δώσουν σαφή απάντηση σε όσους λαϊκίζουν, παίζοντας κορώνα γράμματα τη θέση μας στην Ευρώπη. Έχω την πεποίθηση ότι θα δώσουν εντολή διακυβέρνησης στη Νέα Δημοκρατία, για μια Κυβέρνηση με σοβαρότητα, ρεαλισμό και υπευθυνότητα, για μια Κυβέρνηση που μαζί με τους Έλληνες και για τους Έλληνες θα αγωνιστεί για την Ελλάδα της αξιοπρέπειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ανάπτυξης.»