Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Η Χρυσή Αυγή και οι “πειστικές ενέργειες”…

Οι δημοσκοπήσεις που είχαν διενεργηθεί πριν από την απαγόρευση δημοσίευσης των αποτελεσμάτων τους, έδειχναν τη Χρυσή Αυγή να έχει τάση εισόδου στη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 6ης Μαϊου. Έκτοτε, πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι, και η Χρυσή Αυγή δέχτηκε πολιτική και κοινωνική πίεση, καθώς όλα σχεδόν τα υπόλοιπα κόμματα επεσήμαναν την ανάγκη να μην επιτρέψει ο ελληνικός λαός την υπερψήφιση μιας παράταξης που δεν πρεσβεύει δημοκρατικά ιδανικά και ιδεώδη.
Τα στελέχη της Χρυσής Αυγής δεν κατάφεραν να φτάσουν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπου ήθελαν να πραγματοποιήσουν ομιλίες, καθώς συνάντησαν την αντίδραση των τοπικών κοινωνιών, με περιστατικά όπως εκείνο στην Κρήτη να είναι εξόχως χαρακτηριστικά.
Φαίνεται ωστόσο ότι για την ημέρα των εκλογών, προετοιμάζονται για «μάχη». Αυτό τουλάχιστον διαφαίνεται από ανακοινώσεις-προειδοποιήσεις που έχουν αναρτήσει στο διαδίκτυο, προειδοποιώντας ότι στην περίπτωση που διαπιστώσουν προσπάθειες «νοθείας», οι αντιπρόσωποί τους θα αντιδράσουν με «πειστικούς ενέργειες». Και μόνο η αναφορά, συγκλονίζει.

statesmen.gr