Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

«Συμμετοχή και συσπείρωση για την ανατροπή και την ανάπτυξη» - Μήνυμα του Κώστα Κόλλια για τις εκλογές της 6ης Μαΐου


Την Κυριακή οι Έλληνες καλούνται να καθορίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα, στην πιο κρίσιμη αναμέτρηση μετά τη μεταπολίτευση. Πριν από δυόμιση χρόνια κανείς δεν φανταζόταν ότι η χώρα θα μπορούσε να βρεθεί σε αυτή τη θέση. Η Νέα Δημοκρατία διεκδίκησε το 2009 την ψήφο του ελληνικού λαού λέγοντας την αλήθεια, επισημαίνοντας την ανάγκη να παρθούν μέτρα ήπιας δημοσιονομικής προσαρμογής, προκειμένου να προλάβουμε τις επιπτώσεις μιας κρίσης που έπληττε ήδη τις οικονομίες διεθνώς.
Αντίθετα, ο Γιώργος Παπανδρέου διεκδίκησε την ψήφο με ένα χονδροειδές ψέμα. Εξαπάτησε και υφάρπαξε την εκλογική νίκη με το «λεφτά υπάρχουν» ενώ όχι μόνο γνώριζε ότι η κρίση είναι προ των πυλών, αλλά είχε ήδη καταστρώσει το σχέδιο της υποδούλωσης της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το Μνημόνιο. Είχε συμφωνήσει από πριν όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στη χώρα και στον ελληνικό λαό, τη λιτότητα, την ύφεση, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Σήμερα έχουμε συγκεκριμένα δεδομένα να αντιμετωπίσουμε. Η οικονομία βρίσκεται σε οικτρή κατάσταση και η κοινωνία στα όρια της έκρηξης. Μεγάλες οικονομίες της ευρωζώνης είτε καταρρέουν είτε απειλούνται. Κάναμε όμως έγκαιρα ένα σημαντικό, σωτήριο βήμα. Τον περασμένο Νοέμβριο, μετά τον τυχοδιωκτικό ελιγμό του κυρίου Παπανδρέου με το δημοψήφισμα, η Νέα Δημοκρατία μπορούσε άνετα να εκλεγεί με 40%. Όμως αντί για το δρόμο της κομματικής σκοπιμότητας, επιλέξαμε να πάρουμε το δρόμο της ευθύνης. Και αποδείχθηκε ότι πράξαμε σωστά. Εάν το κούρεμα του χρέους δεν προχωρούσε, σήμερα η Ελλάδα θα είχε ξεχαστεί, καθώς οικονομίες με πολύ πιο κρίσιμο ρόλο στην Ευρωζώνη σύντομα θα αναζητήσουν στήριξη από την Ευρώπη και οι προτεραιότητες θα αλλάξουν.
Κερδίσαμε χρόνο για την Ελλάδα. Και με αυτόν τον χρόνο μπορούμε και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο. Η Νέα Δημοκρατία έχει σχέδιο για να αξιοποιήσει αυτόν τον χρόνο. Έχει σχέδιο για να βγούμε από την ύφεση, με ενέσεις ρευστότητας μέσω του ΕΣΠΑ, του εξορθολογισμού της φορολογίας και της ανακεφαλαίωσης των τραπεζών. Με αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, μέσω της αποκατάστασης των πολύ χαμηλών συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων. Με ανάπτυξη, μέσω της αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας και με τόνωση των βασικών πυλώνων της οικονομίας μας, του αγροκτηνοτροφικού τομέα, του τουρισμού, της ενέργειας, της ναυτιλίας. Με ασφάλεια για τον πολίτη, στο σπίτι, στη δουλειά, στη ζωή. Και με αποκατάσταση της αίσθησης του δικαίου και της εμπιστοσύνης, σε σχέση με τη διαφάνεια του πολιτικού συστήματος. Έχουμε δεσμευθεί για διερευνήσουμε το πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων. Έχουμε δεσμευθεί να κάνουμε εξεταστική επιτροπή για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο. Έχουμε δεσμευθεί να ανοίξουμε μία νέα, λευκή σελίδα στη σχέση πολιτικής και πολιτών.
Η συσπείρωση των πολιτών, ανεξάρτητα από την πολιτική τους προέλευση, γύρω από τη μοναδική αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης, είναι κρίσιμη. Η συμμετοχή για τη στήριξη αυτής της πρότασης, είναι κρίσιμη. Η Νέα Δημοκρατία έχει την πρόταση της ανατροπής και της ανάπτυξης, έχει την πρόταση της αλήθειας και της ελπίδας. Με τη δύναμη του Έθνους μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα μας.