Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ



Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι δημιούργησε ελπίδα και την ελπίδα την δημιουργεί τώρα σε πολιτική εκμετάλλευση.

Η φράση  κλειδί που έφερε το ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα στις εθνικές εκλογές ήταν
<θα αξιοποιήσουμε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αν ο λαός μας δώσει την δυνατότητα.>
Και αυτοί το ερμήνευσαν και το διαχειρίζονται για την δημιουργία ενός κόμματος που θα εκφράζει την προσωπική τους αριστερά, για να λεηλατήσει ψήφους , από την αριστερά και τις κεντρώες δυνάμεις , με προσωπικό ένα κόμμα δικό του, χωρίς να έχει καμιά πρόταση για να βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο και να παρουσιάζει πολιτικές φιλολογίες.

Ξεχνά λοιπόν το μέλλον της νέας γενιάς, ισοπεδώνοντας την ελπίδα της Ελληνικής κοινωνίας γιατί δεν έχει αξιόπιστη πρόταση για να βγούμε από το αδιέξοδο και πρόταση για το μέλλον.
Άραγε λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σαν πολιτικό στόχο την ίδρυση ενός πολιτικού κόμματος το όποιο αποδεικνύεται λοιπόν τώρα ότι η οργάνωση των νέων στελεχών, θέλουν να δημιουργήσουν ένα πολιτικό κόμμα το οποίο θα εξελιχτεί σε καινούρια πολιτικά τζάκια τα οποία μετέπειτα θα εξελιχτούν σε νέα οικονομικά LOBBY.
Άρα λοιπόν βλέπουμε ένα νέο πολιτικό κόμμα το οποίο βασίζεται στην ιδιοτέλεια, στις προσωπικές φιλοδοξίες, αδιαφορώντας για τις θυσίες του Ελληνικού λαού εδώ και χρόνια,
για μια Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης, με δημοκρατικές βάσεις.
Όταν η δημοκρατία στην Ευρώπη  δοκιμάστηκε, ο Τσίπρας σφύριξε αδιάφορα,
Ήταν η περίπτωση του δημοψηφίσματος που μαζί με την Άγγελα Μέρκελ  και τον Σαρκοζί εναντιωθήκαν αυταρχικά στην άμεση δημοκρατία που ζήτησε ο τότε  πρωθυπουργός της χώρας.
Σε αυτή την δύσκολη στιγμή που χρειάζεται μια γέφυρα που θα φέρει την κοινωνική συνοχή και  θα κάνει την αναδιάρθρωση του Ελληνικού κράτους.
Αυτή την στιγμή που η Ελλάδα θέλει την γέφυρα, να ενώσει πραγματικά την Ευρώπη, χρειάζεται υπευθυνότητα, διότι η σοφή Ελληνική κοινωνία έδωσε ψήφο και δικλείδα ασφαλείας στην ΔΗΜΑΡ να εγγυηθεί μιας οικουμενικής κυβέρνησης που αυτή θα είναι η γέφυρα να μην στερηθεί η χώρα την Ευρωπαϊκή της προοπτική με μια κυβέρνηση οικουμενική και με έναν πρωθυπουργό που θα έχει την εμπειρία στο πολιτικό και οικονομικό τομέα, ώστε να μπορέσει να εγγυηθεί  μιας οικουμενικής κυβέρνησης περιορισμένου χρόνου για να βγούμε από το αδιέξοδο.
Οι ώρες αυτές είναι ώρες ευθύνης και όχι ώρες για να κάνουμε πολιτική φιλοσοφία. Έχουμε ευθύνη απέναντι στον Ελληνικό λαό.
Η χώρα δεν μπορεί να πάει σε νέες  εκλογές ,
γιατί  αυτές οι εκλογές θα είναι εκλογές της δραχμής και πρέπει να μάθουμε ότι οι λαοί δεν εκβιάζονται και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παίζει με την εθνική ακεραιότητα  της χώρας.
Για παράδειγμα τα φαινόμενα στο Άγιο Όρος δεν είναι τυχαία για την ανεξαρτητοποίηση του Άγιου Όρους??

Πρέπει να σεβαστούμε την τουριστική βιομηχανία της χώρας  μας, που είμαστε έτοιμοι να την καταστρέψουμε.
Τα πολιτικά κόμματα έχουν ευθύνη απέναντι στον Ελληνικό λαό  να πιέσουν τους αρχηγούς τους για να φτάσουμε σε μια κυβέρνηση συνεργασίας που θα εγγυηθεί την προοπτική μέσα στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή πορεία , για μια Ελλάδα Ευρωπαϊκή και όχι Τριτοκοσμική.

Αλέξανδρος Καζναφέρης  καθηγητής M.I.T

 kasnaferisalx@gmail.com