Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Π. Τατούλης: Άμεση σύγκλιση του πολιτικού οργάνου τον Περιφερειαρχών: Οι Περιφέρειες το μόνο θεσμικό ανάχωμα για την Νέα Ελλάδα στη βαθιά περιδίνηση



«Ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί με ασφάλεια σε επίπεδο περιφερειακών διοικήσεων», σημειώνει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην δεύτερη επιστολή του προς τους ομολόγους του των υπόλοιπων 12 περιφερειών της χώρας υπογραμμίζοντας ότι «την ώρα που είτε ανίσχυρες κυβερνήσεις με θολές εντολές θα επιχειρούν να λύσουν τα δύσκολα δημοσιονομικά ζητήματα είτε η χώρα θα παλινδρομεί σε παρατεταμένες και οξυμμένες προεκλογικές περιόδους. Και τα δύο σενάρια θα βαθαίνουν την κρίση».
 
Ο χρόνος δεν προσμετρείται σε όφελος της χώρας

«Οι μετά Χριστόν Προφήτες, σήμερα, λιγότερο από ποτέ, είναι χρήσιμοι για τον τόπο. Ίσως είναι βολικοί, όχι όμως χρήσιμοι» σημειώνει στην συνέχεα ο Πέτρος Τατούλης ξεκαθαρίζοντας ότι «Με την ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού να αυξάνεται κάθε λεπτό που περνάει, την πίεση της διεθνούς κοινότητας για σταθερότητα να παίρνει εκβιαστικές, διλληματικές διαστάσεις, με τις συνέπειες στην πραγματική οικονομία να καταγράφονται ανά δευτερόλεπτο και τα ελληνικά κεφάλαια να φυγαδεύονται σε ξένες τράπεζες κατά εκατοντάδες εκατομμύρια καθημερινά, ο χρόνος σίγουρα δεν προσμετρείται σε όφελος της χώρας.

Το ελληνικό κράτος δεν διαλύεται όσο περνά ο χρόνος διαθέτει την Περιφερειακή Δομή που εργάζεται σκληρά

Η προηγούμενη επιστολή μου, αναφέρει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου προφανώς δεν ήταν γράμμα αγωνίας. Όπως επίσης δεν αγνοούσε και τις πολιτικές εξελίξεις που εκτυλίσσονται αυτές τις ώρες. Αντίθετα είχε ξεκάθαρη στόχευση. Να δώσει στους διεθνείς συνομιλητές μας την άλλη εικόνα της χώρας, η οποία συνεχίζει να διαθέτει μια σταθερή περιφερειακή διακυβέρνηση. Να διατρανώσει τη δική μας φιλοευρωπαϊκή φωνή και την απαρασάλευτη βούληση μας να παραμείνουμε στην ευρωζώνη. Να καταδείξει ότι το ελληνικό κράτος δεν διαλύεται όσο περνά ο χρόνος, αλλά διαθέτει κι άλλη δομή, η οποία συνεχίζει με στοχοπροσήλωση να εργάζεται σκληρά. Να δώσει νέα ελπίδα στους Έλληνες και τις Ελληνίδες που παρακολουθούν ανήμποροι κάποιους να παλεύουν για την ύστατή τους  επιβίωση και άλλους έτοιμους να διεκδικήσουν τη νομή της εξουσίας.

Στην Ευρώπη υπάρχει συνομιλητής οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας

Να μιλήσει στους Έλληνες και Ελληνίδες που είναι στυλοβάτες της ελληνικής οικονομίας και να τους απευθύνει μια έκκληση: ότι αξίζει να αγωνιστούμε μαζί, ότι η αστική δημοκρατία δεν παραδόθηκε, ότι ο θυμός των πολιτών πρέπει να μεταφραστεί ως κύμα δημιουργικότητας και ακομμάτιστου ειλικρινούς πατριωτισμού. Να πει, τέλος, στην Ευρώπη ότι υπάρχει συνομιλητής. Και αυτός ο συνομιλητής είναι οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας.

Οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας εκπροσωπούμε μια παράλληλη δομή στο ελληνικό κράτος

Ο Πέτρος Τατούλης υπογραμμίζοντας την νομιμοποίηση των αιρετών Περιφερειαρχών από την άδολη και ακομμάτιστη ψήφο των πολιτών στις Περιφερειακές εκλογές αναφέρει στην συνέχεια ότι «οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας εκπροσωπούμε μια παράλληλη δομή στο ελληνικό κράτος. Παράλληλη και ισότιμη. Ασκούμε αρμοδιότητες και αποφασίζουμε ο καθένας από εμάς, μέσα από τις θεσμικές συλλογικότητες που εκπροσωπεί, για το μέλλον του δικού του τόπου. Η ένωση της δικής μας φωνής, δίνει στίγμα για το μέλλον του τόπου ολόκληρου. Και αυτή η ένωση είναι βαθιά πολιτική. Και ως τέτοια είναι το μόνο θεσμικό ανάχωμα στη βαθιά περιδίνηση, η οποία τείνει να γίνει τις τελευταίες ώρες και περιδίνηση των πλέον θεμελιωδών Συνταγματικών μας Αρχών».

Η Νέα Ελλάδα μόνο μέσα από την  ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ των Περιφερειών μπορεί να ανατρέψει το FACE LOSS

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζητώντας ευθέως από τους ομολόγους του την άμεση σύγκλιση του πολιτικού οργάνου των 13 Περιφερειαρχών να συνέλθει άμεσα, μέσα στις επόμενες ώρες, και στη συνέχεια να τοποθετηθούν δημόσια στη βάση μιας  ξεκάθαρης στόχευσης αναφέρει ότι «Η Νέα Ελλάδα μόνο μέσα από την  ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ των Περιφερειών μπορεί να ανατρέψει το FACE LOSS που έχει υποστεί η χώρα και σύντομα να δώσει ασφάλεια στους πολίτες και προοπτική ευημερίας».