Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Α.Μητσόπουλος - Η Ελλάδα διαθέτει νέους με ... τσίπα !

Είναι γνωστό ότι στην εποχή που ζούμε, η εικόνα είναι το άλφα και το ωμέγα στη σταδιοδρομία κάποιου και πως όσοι διαθέτουν αξιόλογη εξωτερική εμφάνιση, έχουν ένα όπλο επιπλέον για να πετύχουν τους στόχους τους. Μέχρι τώρα αυτό το φαινόμενο απαντούσε στην υποκριτική τέχνη και στις πίστες των νυχτερινών μαγαζιών, που η ομορφιά σε συνδυασμό με λίγο ταλέντο, ήταν αρκετή για την καθιέρωση ενός προσώπου στους χώρους αυτούς.

Η πολιτική αντίθετα, ήταν ο χώρος αυτών, που ανεξαρτήτως εμφάνισης, ήσαν ταγμένοι να υπηρετούν ιδέες και αρχές, οραματιζόμενοι ένα καλύτερο μέλλον.

Εν έτει 2012, ευρισκόμενοι στον αστερισμό του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος το 2008 έγινε πρόωρα Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς επειδή λόγω νεότητας είναι καλύτερος «κράχτης» από τον Φώτη Κουβέλη για να προσελκύσει το νεανικό κοινό, φαίνεται πως τα ήθη των λαμπερών θεαμάτων εισήχθησαν και στην πολιτική. Στις εκλογές της 6ης Μαίου, ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, εκμεταλλευόμενος τη δικαιολογημένη καθίζηση του ΠΑΣΟΚ και την οργή του κόσμου για το δικομματικό σύστημα, αρθρώνοντας ταυτόχρονα άναρθρες κραυγές, για ένα οικονομικό πρόγραμμα που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην δραχμή, κατόρθωσε να κατακτήσει το αστρονομικό ποσοστό του 17%, ενώ λίγο πριν τις εκλογές του 2009, βρισκόταν στην κόψη του ξυραφιού για την είσοδό του στη Βουλή.

Τι άλλαξε; Μήπως η ιδεολογική πλατφόρμα του εν λόγω κόμματος και έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε αρεστός στον λαό μαζικά; Ασφαλώς όχι. Ο Τσίπρας, όπως και οι προκάτοχοί του άλλωστε, ως γνήσιος διεθνιστής, έχει ως προμετωπίδα του προγράμματός του, την κατάργηση των στρατιωτικών παρελάσεων και τη δραστική μείωση των αμυντικών δαπανών λες και είμαστε Ελβετία και Λουξεμβούργο, την κατάργηση των ΜΑΤ και την «φλωροποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας για να αλωνίζει κάθε καρυδιάς καρύδι, τον πλήρη διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους προς τέρψη 500 άθεων αμπελοφιλοσόφων της Πλατείας Κολωνακίου, την παραχώρηση της ελληνικής ιθαγένειας σε όλους τους λαθρομετανάστες, την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, τη χαλάρωση του θεσμού της οικογένειας, την κρατικοποίηση των τραπεζών, την επανάκτηση της ζημιογόνου Ολυμπιακής Αεροπορίας από το Κράτος, τη δέσμευση-δήμευση των τραπεζικών καταθέσεων άνω των 20.000 €, κατά τα πρότυπα του σταλινικού «ανύπαρκτου σοσιαλισμού», τη λετσοποίηση της δημόσιας ζωής με τις ενδυματολογικές ατασθαλίες κατά τις επισκέψεις του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μέσα στη Βουλή, την αδιαφορία για το θέμα της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας μας στο υστερικό κρατίδιο των Σκοπίων και την υπακοή στις τουρκικές αξιώσεις σε Αιγαίο και Θράκη.

Αυτές τις επικίνδυνες και ακραίες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τις γνωρίζει το 17% που τον ψήφισε; Όταν τις πληροφορηθεί, θα τις ενστερνισθεί; Αν του δοθεί η ευκαιρία να τις κάνει πράξη θα μας φύγει η οργή και η χώρα θα γυρίσει σελίδα και θα γράψει λαμπρή ιστορία; Θα γλιτώσει ο λαός από την φτώχεια και θα σταματήσουν οι αυτοκτονίες των απλών ανθρώπων; Θα αποφύγουμε την σημερινή κολοβή δημοκρατία; Τα ερωτήματα ασφαλώς είναι ρητορικά. Το συμπέρασμα σε όλα αυτά είναι ότι το σύστημα δεν επιθυμεί στα πράγματα στιβαρούς πολιτικούς που θα ορθώσουν ανάστημα στη Νέα Τάξη, αλλά ανθρώπους με ωραίο περιτύλιγμα.

Η παρουσία των νέων στην κεντρική πολιτική σκηνή, είναι επιβεβλημένη. Τα νιάτα όμως και η εξωτερική φρεσκάδα, αν δεν συνοδεύονται από πίστη σε ιδανικά και εθνικό φιλότιμο, είναι άχρηστα και εξίσου επιβλαβή με το πολιτικό αλτσχάιμερ των κουρασμένων πολιτικών που διέλυσαν το κράτος από το 1974 και έπειτα.
Η Ελλάδα του σήμερα που παραπαίει, πρέπει να βασιστεί όσο ποτέ στους Νέους, οι οποίοι συλλογικά και ατομικά, με ανιδιοτέλεια και χωρίς ανταλλάγματα θα προσφέρουν στην Πατρίδα.

Στην Φιλελεύθερη-Πατριωτική Παράταξη της ευρύτερης Κεντροδεξιάς, ίσως να μην υπάρχει το φαινόμενο «Τσίπρας». Σίγουρα όμως υπάρχουν χιλιάδες νέοι που διαθέτουν ΤΣΙΠΑ και αυτό είναι αρκετό για να οδηγήσει στη νίκη του πατριωτικού κινήματος. Νέοι, που σαν πρώτη επιδίωξη έχουν τη Σωτηρία της αγαπημένης μας Πατρίδας και όχι την πολιτική ανέλιξή τους, για να καλύψουν «κενά αέρος» της επαγγελματικής και προσωπικής τους ανυπαρξίας.


ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.
ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


nd.gr/web/node-korinthias