Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Κατερίνα Φαρμάκη - Γκέκη: H αυθεντική και προσωπική επικοινωνία μας, έφερε θετικά αποτελέσματα για τον τόπο μας, παρ΄ όλες τις κακές συγκυρίες που αντιμετωπίσαμε


Συνέντευξη τύπου για τα 2,5 χρόνια Κοινοβουλευτικής θητείας και απολογισμού πραγματοποίησε την Παρασκευή στο πολιτικό της γραφείο στην Κόρινθο, η βουλευτής Κορινθίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κατερίνα Φαρμάκη.
Αναφερόμενη στον πρόλογό της προς τους πολίτες του νομού, τόνισε ότι απευθύνεται σε όλους παρουσιάζοντας τη σύντομη αλλά πυκνή σε δράση κοινοβουλευτική της πορεία. «Πιστεύω ότι η αυθεντική και προσωπική επικοινωνία μας, έφερε θετικά αποτελέσματα για τον τόπο μας, παρ΄ όλες τις κακές συγκυρίες που αντιμετωπίσαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε στην έναρξη λειτουργίας του ΚΑΦΚΑ, στην αναγνώριση της πιστοποίησης και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του Ευθύμειου Κέντρου, στη συνέχιση του προγράμματος ΄Βοήθεια στο Σπίτι΄ στην υλοποίηση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στο νομό, στην μεταβίβαση της διαχείρισης των λιμανιών Κορίνθου και Κιάτου στα αντίστοιχα Λιμενικά Ταμεία, την επιστροφή των δύο Κούρων στο Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου, για τους εποχικούς πυροσβέστες, αλλά και την υποβολή φακέλου στην Ευρωπαϊκή επιτροπή για έγκριση αποζημίωσης των αγροτών για τις ζημιές από τον περονόσπορο, την αύξηση των δόσεων για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων, τη μη επιβολή φόρου στο κρασί και την αξιοποίηση της Περιφερειακής αγοράς Άσσου – Λεχαίου…

Άφησε αιχμές…
Η κα Φαρμάκη δεν παρέλειψε να αφήσει και αιχμές, τονίζοντας ότι «Μετά το 2009 η Ελληνική Πολιτεία δρομολόγησε μία σειρά από παρεμβάσεις, που ανταποκρίνονταν στις ανάγκες της Κορινθίας και στις απαιτήσεις των πολιτών. Τα έργα αυτά ήταν υποχρέωση του κράτους. Και για το λόγο αυτό, κανείς δεν μπορεί να τα καρπωθεί, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ήταν «δικό του έργο». Αίσθηση προκάλεσε η φράση της ότι «δεν είμαι από τους πολιτικούς που ήρθαν «ουρανοκατέβατοι» στην Κορινθία, αλλά έχω κοινωνικό, πολιτικό και επαγγελματικό παρελθόν στο νομό και ήμουν πάντα εδώ». Αιχμή υπήρξε και για το στρατόπεδο της Κορίνθου, αναφέροντας ότι δεν μπορεί να κλείνει ένα στρατόπεδο, χωρίς προηγουμένως να υπάρχει άλλη πρόταση για τη χρήση του τεράστιου αυτού χώρου…