Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ντόρα Μπακογιάννη: Διαφωνούμε με τη μείωση μισθών και συντάξεων, είμαστε υπέρ των διαρθρωτικών αλλαγών που θα δημιουργήσουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας

Ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φερχόφσταντ και η  πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, παρουσίασαν σήμερα στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο το σχέδιο «Ελλάδα 2020» που θα τονώσει την ανάπτυξη και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
Στη συνέχεια παρουσίασαν αναλυτικά το σχέδιο «Ελλάδα 2020» σε κοινή συνέντευξη τύπου.Η Ντόρα Μπακογιάννη μεταξύ άλλων τόνισε: «Η ατζέντα 2020 είναι μια ατζέντα ρεαλιστική. Απαντά σε υπαρκτά προβλήματα, σε ουσιαστικά προβλήματα που προκύπτουν είτε από την αδυναμία της ελληνικής γραφειοκρατίας να ανταποκριθεί σε δυνατότητες που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε ακόμη και σε ιδέες οι οποίες έχουν επικρατήσει στην Ευρώπη, αλλά δεν μπορούν να δουλέψουν στην Ελλάδα.Σήμερα καταθέτουμε μαζί ένα πρόγραμμα το οποίο δείχνει πρώτα απ' όλα ότι εμπιστευόμαστε τους Έλληνες και τις δημιουργικές τους δυνάμεις. Δεύτερον ότι η Ελλάδα μπορεί να ξανασηκώσει κεφάλι και να υπάρξει ουσιαστική ανάπτυξη και τρίτον ότι αυτή η ανάπτυξη θα φέρει θέσεις εργασίας, που είναι το ουσιαστικό ζητούμενο για να διασφαλίσουμε και την κοινωνική συνοχή στη χώρα. Αυτό είναι εφικτό και γίνεται αποδεκτό από φίλους μας μέσα στην Ευρώπη, οι οποίοι θα πολεμήσουν γι' αυτές τις προτάσεις και γι' αυτές τις ιδέες και για την υλοποίησή τους».Ο Γκι Φερχόφσταντ ανέλυσε τους βασικούς άξονες του σχεδίου «Ελλάδα 2020» και τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι σαφές ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια καινούργια αφετηρία, ένα καινούργιο ξεκίνημα. Και επίσης θα έλεγα χρειάζεται και μία μακρόπνοη προοπτική. Το άλλο που είναι σαφές είναι πως τα δύο μεγάλα κόμματα, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα, δεν είναι κόμματα ικανά να πυροδοτήσουν αυτό το καινούργιο ξεκίνημα και αυτή την μακρόπνοη προοπτική.           Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αύριο σίγουρα επίσης δεν χρειαζόμαστε ακραία Αριστερά ή ακραία Δεξιά κόμματα, δεν αποτελούν λύση για την Ελλάδα».