Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ : Η ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα δε μπορεί να βάζει λουκέτο επειδή η Πολιτεία δεν μπορεί να πράξει τα αυτονόητα.

Ανακοίνωση σχετικά με το πρόωρο κλείσιμο της Νομικής Σχολής Αθήνας


Αθήνα, 2 Απριλίου 2012

Σήμερα το πρωί (2/4/2012) οι φοιτητές της Νομικής, του Οικονομικού και του Πολιτικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών βρήκαν το κτήριο της Σχολής ΝΟΠΕ κλειστό. Η σχετική επίσημη ανακοίνωση της Κοσμητείας αναφέρει ότι με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου αναστέλλεται η λειτουργία και των τριών Τμημάτων μέχρι και την εβδομάδα μετά το Πάσχα.

Όλα αυτά την ώρα που προκειμένου να καλυφθεί η απαιτούμενη ύλη, είχαν προγραμματισθεί μαθήματα ακόμα και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Εν έτη 2012, λοιπόν, το ελληνικό πανεπιστήμιο αποφασίζει την αναστολή της ακαδημαϊκής του λειτουργίας αποδεχόμενο την κατάσταση παρακμής, που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επέτρεψε να επικρατήσει στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Αυτό όμως δεν είναι λύση. Η ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα δε μπορεί να βάζει λουκέτο επειδή η Πολιτεία δεν μπορεί να πράξει τα αυτονόητα. Είναι άλλωστε υποχρέωση του επίσημου κράτους να μπορεί σήμερα να παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια σε όλους τους φοιτητές.

Καλούμε έστω και τώρα τα αρμόδια όργανα του Κράτους  να αναλάβουν τις ευθύνες τους.


Από το Γραφείο Τύπου