Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Έτοιμος ο νέος πολιτικός σχηματισμός του Δημήτρη Μπουραντά


Εντός των προσεχών ημερών , σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του logia-starata θα δημοσιοποιηθεί η νέα πολιτική κίνηση που ετοιμάζει τον τελευταίο καιρό ο γνωστός καθηγητής του μάνατζμεντ και συγγραφέας κ.Δημήτρης Μπουραντάς
Τους προηγούμενους μήνες ο κ.Μπουραντάς συμμετείχε σε πάρα πολλές εκδηλώσεις με ομιλίες του σε πολλές περιοχές της χώρας , όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει και να επικοινωνήσει τις απόψεις του  με το κοινό αρκετών επαρχιακών πόλεων , όπως έκανε πριν λίγες εβδομάδες σε Τρίπολη και Δομοκό .

Οι κατάμεστες αίθουσες και τα μηνύματα από τους πολίτες δείχνουν ότι υπάρχουν ευήκοα ώτα στις απόψεις του καθηγητή που πιστεύει ότι είναι ανάγκη για την  αναγέννηση του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος κάτι που απαιτεί πολιτικές πρωτοβουλίες από ανθρώπους εκτός συστήματος.
Το ενδιαφέρον είναι ότι στη νέα πολιτική κίνηση μετέχουν σημαντικοί άνθρωποι , καταξιωμένοι και αναγνωρίσιμοι στους τομείς δράσεις τους επιχειρηματίες , στελέχη επιχειρήσεων , επιστήμονες , ελεύθεροι επαγγελματίες ,πανεπιστημιακοί κλπ και ότι ο νέος σχηματισμός δεν επιθυμεί να κατέλθει στις ερχόμενες εκλογές καθώς δεν είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο , αλλά και οι συνθήκες δεν έχουν ωριμάσει για πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. 
Ο Δημήτρης Μπουραντάς και οι συνεργάτες του έχουν πολύ σωστά εκτιμήσει αυτό που έχουμε ξαναγράψει κι άλλες φορές  . Η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει από αυτές τις εκλογές , είναι η τελευταία ευκαιρία του δικομματισμού να ανακάμψει και να διατηρήσει τις δυνάμεις του μέσα από ριζική ανανέωση , προσώπων , πρακτικών , ιδεών και συμπεριφορών .Ο πολιτικός χρόνος που θα χει η νέα κυβέρνηση -είτε είναι αυτοδύναμη του Α.Σαμαρά , είτε συγκυβέρνηση - θα ναι ελάχιστος . Αν τα πράγματα δεν βελτιωθούν και οι πολίτες δεν δουν όχι βελτίωση , αλλά τουλάχιστον άμεσες διαρθρωτικές αλλαγές , κι ένα εθνικό σχέδιο που να οδηγεί έστω σε βάθος χρόνου στην έξοδο από το τούνελ της ύφεσης και της δυστυχίας , τότε θα είναι η ώρα της ριζικής ανατροπής του σημερινού πολιτικού σκηνικού . 
Αυτό για να γίνει απαιτεί δυνάμεις έτοιμες να προτείνουν επεξεργασμένες λύσεις κι όχι όπως σήμερα με διάφορα νέα κόμματα που δημιουργούνται από παλιά υλικά και επιχειρούν να διασωθούν ατομικά , κεφαλαιοποιώντας την αγανάκτηση των πολιτών , χωρίς να προτείνουν ουσιαστικά τίποτα εφικτό και ρεαλιστικό. 
Σε εκδήλωση τον Ιανουάριο στην παλιά βουλή ο εμπνευστής της νέας κίνησης είχε  τονίσει πως πρέπει να κυριαρχήσει ο άνθρωπος και η κοινωνία πάνω στην οικονομία. Να ξαναβρούμε τις αξίες μας και να καταρτίσουμε επιτέλους ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας. Αυτό όμως δεν πρόκειται να προέλθει από το παρόν πολιτικό σύστημα.Χρειάζονται νέες πολιτικές δυνάμεις στις οποίες να συμμετάσχουμε όλοι. Σε ότι αφορά τη διάθεση για τιμωρία των όσων μας έφεραν ως εδώ εξέφρασε την άποψη ότι δεν μπορούμε να πάμε μπροστά με νομικές διαδικασίες. Η τιμωρία είναι αναγκαία για δύο λόγους .α) για την απόδοση δικαιοσύνης και β) για παραδειγματισμό .Ωστόσο όταν μένουμε εκεί αυτό δείχνει θυμό και αγανάκτηση .Αν δε μετατρέψουμε το θυμό και την αγανάκτηση σε δημιουργικότητα δεν θα εξέλθουμε από την κρίση .

Το  όνομα του νέου σχηματισμού θα έχει σχέση με την πρωτοβουλία "Ο κύκλος των χαμένων αξιών "  χωρίς όμως να είναι συνέχειά της .