Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Νίκος Νικολόπουλος - συνάντηση με τον Διοικητή του ΙΚΑ: H ανησυχία των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων είναι μεγάλη

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, προσερχόμενος στην συνάντηση με τον Διοικητή του ΙΚΑ, ερωτώμενος από δημοσιογράφους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ζητήσαμε σήμερα το πρωί να συναντηθούμε με τον Διοικητή του ΙΚΑ για να ενημερωθούμε για την πορεία των εσόδων του Οργανισμού, για την επάρκεια του συστήματος καταβολής των συντάξεων, για την πορεία της ρύθμισης των παλαιών οφειλών, για τους ελέγχους που πρέπει να διενεργεί το ΙΚΑ για τον περιορισμό της εισφοροδιαφυγής, για την πορεία υλοποίησης του εργόσημου και της Κάρτας Εργασίας.
Ήρθαμε να τονίσουμε στον Διοικητή ότι η  ανησυχία των ασφαλισμένων  και των συνταξιούχων είναι μεγάλη και η δική μας ακόμη μεγαλύτερη.
Γιατί δυστυχώς η μεγάλη ύφεση και η συνακόλουθη εκρηκτική ανεργία υπονομεύoυν τα έσοδα του ΙΚΑ.
Γιατί δυστυχώς 2,5 χρόνια τώρα η εισφοροαποφυγή δεν μπορεί να ελεγχθεί.
Γιατί δυστυχώς το εργόσημο και η Κάρτα Εργασίας καθυστερούν χαρακτηριστικά, με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας και της Διοίκησης. Η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ παρέπεμπαν την ανάκαμψη και την ανάπτυξη στο μέλλον. Όσο η επανεκκίνηση της οικονομίας καθυστερεί, όσο  δεν ελέγχεται η εισφοροδιαφυγή και η μαύρη εργασία, το ΙΚΑ θα ταλανίζεται από περιορισμό εσόδων και αδυναμία καταβολής συντάξεων. Είναι ευθύνη όλων μας να διασφαλίσουμε την καταβολή της σύνταξης των Ελλήνων μισθωτών όχι μόνο για μήνες, αλλά σε βάθος χρόνου.
Η Νέα Δημοκρατία επιμένει ότι ο μόνος τρόπος είναι η στροφή στην ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας, η ανάσχεση της ανεργίας, ο έλεγχος της μαύρης εργασίας».