Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Αθηνά Κόρκα : Απαιτούνται άμεσες λύσεις μετά την βύθιση της παραλίας, του Δερβενίου

Με αφορμή την καθίζηση της παραλίας στο Δερβένι η πρώην Βουλευτής και πολιτικός μηχανικός Αθηνά Κόρκα μετά από επίσκεψή της στην περιοχή δήλωσε:

«Όντως η καθίζηση αποτελεί σοβαρότατο ζήτημα για την παραλία του Δερβενίου ακόμα και για την ασφάλεια των παραλιακών κατοικιών.
Τα σπίτια της παραλίας του Δερβενίου βρέθηκαν κυριολεκτικά στον αέρα , μετά την βύθιση της παραλίας, με τα θεμέλιά τους στο κενό.
Η διάβρωση των ακτών σε όλη την ακτογραμμή του Κορινθιακού Κόλπου με τις αντίστοιχες επιπτώσεις επί της παραλιακής Κορινθίας είναι ένα σοβαρότατο πρόβλημα πολλών δεκαετιών ιδιαίτερα στη Δυτική Κορινθία.
Παρά τις μελέτες από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αποκατάσταση και προστασία των ακτών από την διάβρωση, και τα πάρα πολλά χρήματα που έχουν δοθεί, οι λύσεις ήταν πάντα αποσπασματικές και πρόσκαιρες.
Γίνεται μερική αποκατάσταση στο σημείο που υπάρχει το πρόβλημα και περιμένουμε την επόμενο χειμώνα που θα γίνει πάλι το ίδιο.
Το φαινόμενο της καθίζησης εκτός από την κατάρρευση των παραλιακών κτιρίων μπορεί να προκαλέσει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα και πολύ πιο επικίνδυνα για τους κατοίκους της περιοχής.
Απαιτούνται άμεσες λύσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου, με την βοήθεια και συμπαράσταση ειδικών επιστημόνων και των πανεπιστημιακών τμημάτων που διαθέτουν σύγχρονους τρόπους έρευνας. Χρειάζονται οικονομικοί πόροι για την αποκατάσταση αλλά και πρόβλεψη για μελλοντικές επιπτώσεις στην παραλιακή αυτή περιοχή.
»