Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Κώστας Κόλλιας: «Ανοίγει ο σταθμός του Προαστιακού στο Ζευγολατιό»

Απάντηση στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας σχετικά με την πολυετή καθυστέρηση στη λειτουργία του σταθμού του Προαστιακού στο Ζευγολατιό απέστειλε το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών. Σύμφωνα με την απάντηση, ο σταθμός θα λειτουργήσει περίπου στα μέσα του Απριλίου. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την απάντηση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Βορίδη στην ερώτηση που του απηύθυνα για τον σταθμό του Ζευγολατιού. Στο επίσημο έγγραφο που μου απέστειλε αναφέρεται ξεκάθαρα και επί λέξει ότι «ο σταθμός θα λειτουργήσει κατά τα μέσα Απριλίου του τρέχοντος έτους». Την ίδια απάντηση έχω λάβει από παράγοντες και συνεργάτες του Υπουργού, καθώς και από προσωπική επαφή που είχα με τον αρμόδιο Διευθυντή Λειτουργίας του Προαστιακού.
Στο έγγραφο αναφέρονται και οι λεπτομέρειες που απομένουν να τακτοποιηθούν, πριν παραδοθεί ο σταθμός στο επιβατικό κοινό. Το Υπουργείο αναφέρει θέματα ασφάλειας και, συγκεκριμένα, την ανάγκη ύπαρξης φύλακα τουλάχιστον κατά τις ώρες που δεν λειτουργεί ο σταθμός, προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα βανδαλισμών στις ήδη εγκατεστημένες υποδομές. Επίσης, αναφέρει ελλείψεις στη σήμανση με πινακίδες για την εξυπηρέτηση και πληροφόρηση του επιβατικού κοινού, καθώς και ακυρωτικών μηχανημάτων, τα οποία απομένει να εγκατασταθούν. Τέλος, αναφέρεται η ανάγκη εξεύρεσης του απαραίτητου προσωπικού για τη διασφάλιση της καθαριότητας στο σταθμό.
Το Υπουργείο βεβαιώνει ότι ο σταθμός είναι απολύτως έτοιμος από κατασκευαστικής άποψης, πλην όμως παραδέχεται ότι οι λειτουργικές ελλείψεις απαιτούν πόρους και προσωπικό τα οποία δύσκολα εξασφαλίζονται. Επειδή στην παρούσα συγκυρία συχνά η έλλειψη χρημάτων παρουσιάζεται ως αδιαπέραστο εμπόδιο στην υλοποίηση απαραίτητων έργων, ελπίζω αυτή τη φορά να μην έχουμε επανάληψη του ίδιο σκηνικού. Η σαφής ημερομηνία λειτουργίας του σταθμού που δίνει το Υπουργείο με κάνει να αισιοδοξώ, πλην όμως επιφυλάσσομαι μέχρι το Ζευγολατιό να υποδεχθεί το πρώτο τρένο και, εφόσον χρειαστεί, θα επανέλθω με νέα παρέμβαση.»