Δυστυχώς, η θητεία της κ. Διαμαντοπούλου στο Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας εγκαινιάζεται με ένα αρνητικό ρεκόρ. Όπως αναγράφηκε στο παρατηρητήριο τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, πρατήριο καυσίμων στο Τεφέλι Ηρακλείου, ανήρτησε τιμή για την αμόλυβδη βενζίνη στα 2.048 ευρώ το λίτρο για καύσιμο 100 οκτανίων. Τους τελευταίους μήνες, οι τιμές είναι πραγματικά ασυγκράτητες, αφού κάθε εβδομάδα πλέον παρατηρούνται και νέες αυξήσεις, ενώ δεν διαφαίνεται κανένας σαφής σχεδιασμός για συγκράτηση των τιμών.Συνεχής άνοδος καταγράφεται και στο πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς το πετρέλαιο diesel πωλείται μέχρι και 1.125 ευρώ το λίτρο.Η έκρηξη αυτή των τιμών βενζίνης και πετρελαίου δεν μπορεί να συνεχιστεί. Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς το αρμόδιο Υπουργείο, ο Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος και Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα συγκράτησης, αλλά και πτώσης των τιμών, καθώς η δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπει στους καταναλωτές να αντεπεξέρθουν σε τόσο αυξημένο κόστος. Ταυτόχρονα ο κ. Αυγενάκης θέτει εκ νέου το ζήτημα της νοθείας στα καύσιμα, αλλά και του λαθρεμπορίου καυσίμων, καθώς το πρόβλημα όχι απλά δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά, αλλά καθημερινά πληθαίνουν οι καταγγελίες, που εντείνουν την δυσπιστία των πολιτών στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αλλά και δημιουργούν εύλογες ανησυχίες για την ασφάλεια των καταναλωτών.
Έκρηξη της φτώχειας στην Ελλάδα της κρίσης Μειώνουν όλα τα επιδόματα χωρίς καμία κοινωνική πρόνοια
Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης με παρέμβασή του, στην ολομέλεια της Βουλής, τονίζει το ολοένα και αυξανόμενο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες.
Τους τελευταίους μήνες μάλιστα παρατηρούνται έντονα φαινόμενα φτωχοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού, ως τραγικές παρενέργειες της ύφεσης και της ανεργίας. Πολλά νοικοκυριά ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ αυξάνεται δραματικά και ο αριθμός των αστέγων. Το κοινωνικό κράτος πρέπει να επιληφθεί του θέματος άμεσα, πριν έρθουμε αντιμέτωποι με ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Ήδη, τα στοιχεία της Eurostat ακόμα και για το 2010 δείχνουν ότι 1 στους 5 έλληνες ήρθε αντιμέτωπος με τον εφιάλτη της φτώχειας, φέρνοντας τη χώρα μας στην έκτη θέση ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. Σε δεινή οικονομική κατάσταση είναι σχεδόν όλοι οι κάτοικοι ορεινών και μειονεκτικών περιοχών. Ακόμα και ένα μικρό βοήθημα που εισέπρατταν (από 300 έως 600 ευρώ, ανάλογα με το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος) κινδυνεύουν να το χάσουν, αφού αλλάζουν τα κριτήρια χορήγησής τους. Αν π.χ. κατέχουν ένα μικρό σπίτι, αυτό υπολογίζεται ως ετήσια δαπάνη άνω των 5.000 ευρώ που υπερβαίνει το όριο των 4.700 ευρώ. Η κυβερνητική αναλγησία δείχνει τα δόντια της και στους ανέργους, μειώνοντας το πενιχρό επίδομα που εισέπρατταν. Αντί να επεξεργάζονται μέτρα άμεσης απορρόφησης στην αγορά εργασίας, οδηγούν τους πολίτες στα όρια της εξαθλίωσης.Απαιτείται ο σχεδιασμός ενός μηχανισμού αντιμετώπισης του προβλήματος, καθώς πλέον αγγίζει όλα τα κοινωνικά στρώματα. Πρέπει επιτέλους να προβλεφθούν αντι-υφεσιακά μέτρα, που θα ανακουφίσουν την αγορά και θα δώσουν προοπτικές ανάπτυξης. Όχι άλλη φοροεπιδρομή. Δεν μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν λάθη της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας.