Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ημερίδα στο Ξυλόκαστρο "Ο ιός της Τριστέτσας των εσπεριδοειδών (CTV) –Μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης και εξάλειψη της ασθένειας"

 Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Κορινθίας σε συνεργασία με το ΥΠΑΑΤ, τον Ε.Λ.Γ.Ο Δήμητρα και τον Δήμο  Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης  διοργανώνουν ημερίδα την Πέμπτη  29-3-2012 και ώρα 5:00 μ.μ. στο  Δημοτικό Θέατρο  «Άγγελος Σικελλιανός» στο  Ξυλόκαστρο  με θέμα:
 «ο ιός  της Τριστέτσας  των εσπεριδοειδών (CTV) –Μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης  και εξάλειψη της ασθένειας».
Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι:
1. Ν. Κούλης και Δρ. Δ. Γκιλπάθη  εκπρόσωποι της Δ/νσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του ΥΠΑΑΤ  που θα αναλύσουν θέματα που αφορούν τη φυτοϋγειονομική νομοθεσία, νομοθεσία και μέτρα  που προβλέπονται  για τον περιορισμό της εξάπλωσης και   της εξάλειψης  της Τριστέτσας.
  2. Ε. Ζαγγίλης  και Ε. Σπαθή  εκπρόσωποι της Δ/νσης Εισροών  ΥΠΑΑΤ  που  θα αναλύσουν θέματα που αφορούν  όρους και προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών φυτωριακών επιχειρήσεων και απαιτήσεις που πρέπει να πληρούνται για  το πολλαπλασιαστικό υλικό .
3.Δ. Δήμου Γεωπόνος-Ιολόγος  της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αργολίδας, θα περιγράψει την ασθένεια, την  επικινδυνότητα της  και   την εξάπλωσή της στην Ελλάδα και τον Κόσμο. 
4. Γ. Φλώρος εκπρόσωπος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε .Κορινθίας , θα παρουσιάσει την ασθένεια στη Π.Ε. Κορινθίας.
Στο τέλος  θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση