Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ντόρα Μπακογιάννη: η Δημοκρατική Συμμαχία θα είναι στη Βουλή

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη, έκανε σήμερα τις ακόλουθες δηλώσεις (on camera):
Ντόρα Μπακογιάννη: Ενόψει της προεκλογικής περιόδου τα κόμματα πρέπει να ξεκαθαρίσουν πλήρως τις θέσεις και τις προτάσεις τους. Οι εκλογές αυτές θα κρίνουν το μέλλον της Ελλάδας για πολλά χρόνια. Άρα τα κόμματα οφείλουν να είναι συγκεκριμένα και κυρίως αξιόπιστα. Και δεν υπάρχει αξιοπιστία σε μία κυβέρνηση, η οποία δηλώνει ότι θα προστατεύσει τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία αγόρασαν ομόλογα και τελικώς δεν το κάνει. Η οποία δηλώνει ότι δεν θα φορολογηθούν οι ημιυπαίθριοι χώροι και μετά το κάνει. Η οποία δηλώνει ότι θα ρυθμίσει τα δάνεια και δεν το κάνει, παρά μόνο για τα δάνεια των κομμάτων της. Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι απολύτως ξεκάθαρη. Οφείλουμε να προστατεύσουμε αυτή τη στιγμή το εισόδημα των ελλήνων, προωθώντας τις διαρθρωτικές αλλαγές. Μεταξύ του να κόψουμε μισθούς και να κάνουμε διαρθρωτικές αλλαγές, είναι αδιανόητο να προτιμάμε να κόψουμε μισθούς από το να μειώσουμε, επιτέλους, το κράτος και τη σπατάλη.
 Δημοσιογράφος: Σε συνεργασίες είναι ανοιχτή η Δημοκρατική Συμμαχία;
Ντόρα Μπακογιάννη: Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει καλέσει σε συνεργασία όλους εκείνους οι οποίοι θέλουν να κοιτάνε τον ελληνικό λαό στα μάτια, χωρίς να χρειαστεί να λένε άλλα πριν και άλλα μετά τις εκλογές. Εμείς έχουμε δεσμευτεί, γι’ αυτό ακολουθούμε αυτή τη δύσκολη πορεία εδώ και δύο χρόνια. Την ακολουθούμε γιατί πιστεύουμε ότι είναι η μόνη που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από το αδιέξοδο.
Δημοσιογράφος: Βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις να είστε σταθερά χαμηλά και τον κ. Καμμένο να εκτινάσσεται.
Ντόρα Μπακογιάννη: Κατ’ αρχήν να πούμε ότι όλες οι δημοσκοπήσεις της Κυριακής έδειξαν ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα είναι στη Βουλή. Και εγώ πραγματικά πιστεύω ότι πλησιάζοντας οι εκλογές ο κόσμος θα σκεφθεί πάρα πολύ σοβαρά τι είδους Βουλή θέλει, ποιους θέλει μέσα σε αυτή τη Βουλή, ποιοί πιστεύει ότι έχουν τη σοβαρότητα, αλλά και το σχέδιο, να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση. Και η Δημοκρατική Συμμαχία θα διεκδικήσει ένα μεγάλο αριθμό τέτοιων πολιτών. 
Δημοσιογράφος: Υπάρχουν κάποιοι που ζητούν από τον κ. Σαμαρά να ενώσει την κεντροδεξιά και να καλέσει και εσάς πίσω στη ΝΔ.
Ντόρα Μπακογιάννη: Αυτό απευθύνεται στον κ. Σαμαρά.