Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ο Αστέρας Δερβενίου 'πέθανε" τον Πανσολυγειακό

Καλύτερος, στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ο Αστέρας νίκησε στο Δερβένι τον Πανσολυγειακό Σοφικού με σκορ 2 – 0 και ξαναγύρισε στην 5η θέση της βαθμολογίας. Με 6 νεαρούς παίκτες στην αρχική του ενδεκάδα, ο Αστέρας έπαιξε ιδιαίτερα στο α’ ημίχρονο πολύ καλό ποδόσφαιρο και νίκησε δίκαια έναν αντίπαλο που καίγεται για βαθμούς, μιας βρίσκεται (κάτω από προϋποθέσεις) στη ζώνη του υποβιβασμού.
 Ο Αστέρας ξεκίνησε με όρεξη και στρίμωξε τον Πανσολυγειακό στην περιοχή του. Προηγήθηκε με 1 – 0 στο 11’ όταν σε σύγχυση στην περιοχή του Πανσολυγειακό















μετά από κόρνερ, ο Πεθαίνος βρήκε την μπάλα “λουκούμι” και με δυνατό σουτ ξετίναξε τα δίχτυα του τερματοφύλακα Μπάνου (βλέπε φωτο ). Ο Πανσολυγειακός αντέδρασε και στο 13’ ο Κολιμάδης έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ι.Γ. Κούτρα, που σούταρε χαμηλά από πλάγια μέσα στη μεγάλη περιοχή του Αστέρα.
Ο Αστέρας με τον Δάνη στην άμυνα, όπως συνηθίζει στους τελευταίους αγώνες να τον χρησιμοποιεί ο προπονητής κ. Χριστοδουλόπουλος, οργανώθηκε και δεν ξανακινδύνεψε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Αντίθετα έβγαλε στο γήπεδο ωραίους συνδυασμούς και δημιούργησε έξι πολύ μεγάλες ευκαιρίες για τέρματα. Έχουμε λοιπόν κατά σειρά :  δύο φορές ο Δημόπουλος, που από τη νέα του θέση αυτή του προωθημένου επιθετικού, βρέθηκε σε καλές θέσεις αλλά τα σουτ του ήταν άστοχα. Ο Πεθαίνος σπατάλησε, σουτάροντας χλιαρά και επιτρέποντας στον Μπάνο να τεντωθεί και να αποκρούσει, έναν εξαιρετικό συνδυασμό έξι παικτών του Αστέρα (το χειροκρότημα των φίλων του Αστέρα για τη φάση ήταν πλούσιο). Ο Νιάνγκ με ατομική ενέργεια πέρασε ανάμεσα από τρεις αντιπάλους και βρέθηκε μόνος του στη μεγάλη περιοχή, αλλά πήγε πλάγια και σούταρε στο εξωτερικό μέρος των διχτύων. Ο Πεθαίνος πήρε εντυπωσιακή πάσα του μικρού Χρήστου Βυζά (που ξεκίνησε βασικός αυτή τη φορά και πήγε πολύ καλά), αλλά έκανε μακρινό κοντρόλ και έδωσε τη δυνατότητα στον Μπάνο να τον κλείσει. Και τέλος μετά από συνδυασμό του Δημόπουλου με τον Πεθαίνο, ο Μετεβελής με αριστερή βολίδα τράνταξε τη συμβολή των δοκαριών του Πανσολυγειακού.
Τα β’ μέρος επεφύλαξε στους φιλάθλους έναν συναρπαστικό αγώνα. Ο Πανσολυγειακός άφησε τον παθητικό ρόλο του στα αποδυτήρια και άρχισε να πολιορκεί την άμυνα του Αστέρα, που έπιασε δουλειά από νωρίς. Όμως οι έμπειροι Δάνης,  Γιαννακόπουλος και Κολιμάδης σταματούσαν τις επιθετικές ορέξεις των παικτών του Πανσολυγειακού. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα του Σοφικού είχε με τη σειρά της σπουδαίες ευκαιρίες : με τον Ι.Γ. Κούτρα που πλάσαρε ελάχιστα άουτ από το απέναντι δοκάρι του Κολιμάδη σε μοναδικό τετ-ε-τετ, ο Κολιμάδης απέκρουσε δύσκολα τη μπάλα στη κλειστή του γωνία μετά από δυνατό σουτ του Σ. Τσίγκου που ξέφυγε από αριστερά, ο Μπάρτζης έπιασε κεφαλιά βρισκόμενος σχεδόν δίπλα από το δεξί δοκάρι, αλλά η μπάλα πήγε το εξωτερικό μέρος των διχτύων δίπλα του, και προς το τέλος του αγώνα και πάλι ο Μπάρτζης σούταρε πολύ ψηλά άουτ, όταν βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια του σε κενό τέρμα, μετά από ασθενή απόκρουση του Κολιμάδη που προσπάθησε με γροθιές να φθάσει τη μπάλα, αλλά έπεσε πάνω στον Μετεβελή και βρέθηκε στο έδαφος εκτός φάσης. Υπήρξαν κι άλλες μικρότερες ευκαιρίες από πλευράς Πανσολυγειακού, που έδειξε ιδιαίτερο αγωνιστικό πάθος στο β’ μέρος. Ζήτησε μάλιστα και ένα πέναλτι, όταν ο Δάνης απέκρουσε από πολύ κοντά με το σώμα του ένα σουτ του Μάρκελλου.
Ενδιάμεσα όμως και ο Αστέρας, που βρήκε ανοικτούς χώρους, έφτιαξε κυρίως με τον Κουτρούλη φάσεις στην εστία του Μπάνου. Δύο φορές ο Κουτρούλης ξέφυγε από τους αμυντικούς και βρέθηκε “φάτσα” με τον Μπάνο, αλλά τα δύο του “μυτάκια” έστειλαν την μπάλα πάνω στο σώμα του εξερχόμενου τερματοφύλακα. Ο Νιάνγκ πήρε ένα ριμπάουντ σε κόρνερ και βρέθηκε με κενό τέρμα, μιας και ο τερματοφύλακας ήταν πεσμένος, αλλά σούταρε στα ύψη. Ο Δημόπουλος έβγαλε μπαλιά όνειρο στον Φωλιά που έφυγε από πίσω και βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή πλάγια, αλλά το σουτ του ήταν άτσαλο και άουτ. Έμμεσο φάουλ, από γύρισμα στον τερματοφύλακα, στο ύψος της μικρής περιοχής κέρδισε ο















Αστέρας, αλλά ο Δημόπουλος σούταρε πάνω στο πολυάριθμο τείχος των παικτών του Πανσολυγειακού, ενώ πιο δίπλα περίμεναν δύο άλλοι παίκτες του Αστέρα (βλέπε φωτο ). Τέλος ο Δημόπουλος έφευγε από τη γραμμή της σέντρας προς την εστία του Πανσολυγειακού “βάζοντας στην πλάτη του” τον Β. Κούτρα και βρέθηκε στο έδαφος λίγο πριν μπει στην μεγάλη περιοχή. Οι του Αστέρα ζήτησαν φάουλ και κόκκινη κάρτα, αλλά ο διαιτητής ισχυρίστηκε ο Δημόπουλος πάτησε την μπάλα και έπεσε μαζί με τον Β. Κούτρα.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι το συναρπαστικό από πλευράς φάσεων β’ μέρος θα τελείωνε χωρίς τέρμα, στο 94’ ο Στεφανάκος, που έκανε καλό παιχνίδι όσο αγωνίστηκε, δεχόμενος πάσα του Κουτρούλη, πέτυχε το 2 – 0 με σουτ έξω από την περιοχή. Μάλιστα αμέσως ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του αγώνα, χωρίς να γίνει η σέντρα.
Ο διαιτητής κ. Ι. Κακριδής αποφάσισε στις δύο προαναφερόμενες φάσεις με τρόπο, που δημιούργησε εκατέρωθεν παράπονα. Κατά τα’ άλλα όμως ήταν στιβαρός και σωστός. Σωστοί ήταν και οι βοηθοί του κ. Κωνσταντόπουλος και Α. Μπουρτζοβίτης.
ΑΣΤΕΡΑΣ : Κολιμάδης, Μερκούρης, Μετεβελής, Γιαννακόπουλος, Δάνης, Νιάνγκ, Φωλιάς, Πεθαίνος (74' Μασούρης), Κουτρούλης, Δημόπουλος, Βυζάς (56' Στεφανάκος).
 

 












asterasderveniou.gr