Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Γιατί φτάσαμε μέχρι εδώ

Γράφει η ΠΟΠΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ*

Τα δυο τελευταία χρόνια η χώρα μας και οι πολίτες είναι με το πιστόλι στον κρόταφο.
Γιατί όμως φτάσαμε ως εδώ; Τι το τραγικό έγινε από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα;
Τι ήταν αυτά τα δεδομένα που μας έκαναν και ζήσαμε τα 30 τελευταία χρόνια σε μια κατάσταση ευημερίας και πλούτου. Πιστέψαμε ότι είμαστε ένας λαός πλούσιος με λυμένα όλα τα βιοποριστικά μας ζητούμενα. Ζήσαμε τα 30 τελευταία σαν πασάδες. Αποκτήσαμε πολλά αγαθά με διάφορους τρόπους θεμιτούς και αθέμιτους. Μας έκαναν να πιστέψουμε ότι οι οικονομικοί ορίζοντες που μας άνοιξαν ήταν ο παράδεισος. ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ;;

Ας πούμε γι αυτόν τον παράδεισο δυο κουβέντες…

Η δικτατορία πέφτει, ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου έρχονται και αρχίζει η δημοκρατία(?) στην χώρα. Η δικτατορία φεύγει και αφήνει χρέος ελάχιστο μπροστά στο σημερινό.

Μετά από τρεις εκλογικές αναμετρήσεις 1974-1977-και μετά από εντυπωσιακή άνοδο το 1981 το ΠΑΣΟΚ παίρνει 48% των ελλήνων ψηφοφόρων και αναλαμβάνει την διακυβέρνηση της χώρας, και από δω αρχίζει ο παράδεισος…

Ο Κων/νος Καραμανλής μας έβαλε στην ΕΟΚ(σημερινή Ε.Ε.) τα οικονομικά όμως πακέτα(όπως 1Ο ΚΟΙΝΟΤΙΚΌ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ- 1ο ΚΠΣ—ΠΑΚΕΤΑ ΝΤΕΛΟΡ—3ΟΝ ΚΠΣ) για την ανάπτυξη της Ελλάδας άρχισαν να έρχονται από το 1981 και μετά. Χρήματα για να γίνουν έργα που θα έκαναν καλλίτερη την καθημερινότητα μας, και γενικά την ζωή μας.

Αυτά τα χρήματα που πήγαν;; Πήγαν σε κάποια δημόσια έργα- σε αγροτικούς συνεταιρισμούς-σε τράπεζες - σε απίθανες επιδοτήσεις, σε αγρότες-σε νέους επιχειρηματίες –στην απαράδεκτη αύξηση των δημοσίων υπαλλήλων και των δημοσίων εξόδων- σε ανεξέλεγκτες συντάξεις αντιστασιακών-κ.α… Οι τράπεζες αρχίζουν να μοιράζουν λεφτά και οι ποιο πολλοί Έλληνες τρέχουν ανεξέλεγκτα και παίρνουν δάνεια. Δάνεια για πολυτελή αυτοκίνητα(Τζιπ-4χ4- Πόρσε κ.α.) δάνεια για διακοπές- δάνεια για αλλαγή επίπλων- εορτοδάνεια- αγροτοδάνεια- δάνειο για αναστήλωση πεσμένου βυζιού!!!(έγινε και αυτό) και έτσι το πλαστικό χρήμα έρρεε προς πάσα κατεύθυνση!!!

Που είναι όλα αυτά τα χρήματα; Που είναι οι αγροτικοί συνεταιρισμοί; Που είναι οι αγρότες μας; Που είναι ναυτιλία μας; Που είναι η ανάπτυξη; Πόσο έφτιαξε η καθημερινότητα μας; Τι πετύχαμε με τόσα δάνεια; πόσα έχουμε αποπληρώσει από όλα αυτά τα δανικά;

Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί έχουν διαλύσει καταχρεωμένοι – οι πιο πολλοί αγρότες άραξαν στα καφενεία πήραν στην δούλεψή τους οικονομικούς μετανάστες το έπαιξαν και το παίζουν τσιφλικάδες, βρέθηκαν με ακριβά σπίτια και αυτοκίνητα-και όλα αυτά από τις επιδοτήσεις και τα δάνεια, αντι να φτιάξουμε ανταγωνιστικά προϊόντα το αποτέλεσμα ήταν όλα τα αγροτικά προϊόντα να πέσουν σε ποιότητα να σταματήσουν οι εξαγωγές και να αγοράζουμε προϊόντα από την Ισπανία-Αίγυπτο-και το πιο απαράδεκτο προϊόντα από την Τουρκία- άσε που πληρώνοντας ξένους εργάτες έχουν βγει από την χώρα μας περίπου 7δις ευρώ. Χρήματα που κάποτε έμεναν στους έλληνες. Από ανάπτυξη μηδέν. Επίσης γίναμε οι καλλίτεροι πελάτες της Γερμανίας. Γίναμε όλοι νεόπλουτοι και εντελώς ανεξέλεγκτα υπερκαταναλωτικοί. Με αποτέλεσμα να εισάγουμε 48δις ευρώ και να εξάγουμε ΜΟΝΟ 18δις.

Πήραμε ξένα λεφτά και Φτιάξαμε έναν παράδεισο, ο οποίος σήμερα έχει μετατραπεί σε ΚΟΛΑΣΗ!!! Κτίσαμε την ζωή μας απάνω σε ψεύτικες βάσεις. Δεν διαχειριστήκαμε καθόλου καλά τα οικονομικά μας. Αν είναι δυνατόν να πιστέψαμε ότι ζώντας μια ζωή στηριγμένη στα ψέματα και στα δανεικά θα είχαμε λαμπρό μέλλον …αλήθεια πόσο αφελείς πρέπει να είμαστε;

Γι’ αυτήν την κόλαση που βιώνουμε σήμερα έχουμε και εμείς μερίδιο ευθύνης, για τους εξής λόγους:

1ον τα χρήματα που μοίρασαν τα τελευταία 30 χρόνια δεν τα έφερε κανένας πολιτικός από οικογενειακή κληρονομιά, κακώς λοιπόν πιστέψαμε ότι ήταν δικά μας.

2ον τα τρελά δάνεια που πήραμε δεν υπήρχε καμιά περίπτωση οι τράπεζες να μας τα χαρίσουν, άρα θα πρέπει να τα γυρίσουμε πίσω. Αυτό κάνουν οι τράπεζες τώρα…

3ον τα λεφτά που έδινε η Ε.Ε. 30 χρόνια, ήταν για να καλυτερέψει η ζωή μας για να φτιάξουμε τον μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας- και να αναπτυχθεί η πατρίδα μας, όμως χάθηκαν από τραγικές σπατάλες, και τραγική κακοδιαχείριση.

Μας είπε ο Πάγκαλος ότι μαζί τα φάγαμε «ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ» όμως, πέσαμε στην παγίδα της ψεύτικης ευημερίας που εντέχνως μας πλασάρισαν . Και εδώ ναι φταίμε, έχουμε ευθύνες για τα σημερινά αποτελέσματα.
Αλήθεια, πως πιστέψαμε σε αυτόν τον ψεύτικο παράδεισο;
Με ποια λογική λειτουργήσαμε και νομίζαμε ότι θα μας χαρίζανε οι δανειστές μας τόσα χρήματα;;;

Ακούστε λοιπόν, απ’ ότι φαίνετε είμαστε ένας λαός επιρρεπείς στο λόγια τα μεγάλα-μας αρέσει η καλοπέραση- κάνουμε σκληρή κριτική σε όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό μας, και το μεγάλο μας πρόβλημα είναι ότι μας λείπει η πολιτική παιδεία και δυστυχώς έχουμε και πολύ κοντή μνήμη. Γι αυτό είμαστε εύκολη λεία στον οποιοδήποτε λαοπλάνο πολιτικό και στον όποιο κατακτητή. Είμαστε ένας λαός που λειτουργούμε επί προσωπικού και με ιδιοτέλεια και που δεν έχουμε την λεβεντιά να αναλάβουμε τις δικές μας ευθύνες και πολύ εύκολα κατηγορούμε τους άλλους… γι αυτό «ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ».

Όποιος δεν αναγνωρίζει τα λάθη του δεν θα διορθωθεί ποτέ, και θα είναι πάντα εργαλείο προς πάσα χρήσει. Η τραγική αλήθεια είναι ότι οι δανειστές- τοκογλύφοι μετά από τριάντα χρόνια ήρθαν, και θέλουν τα λεφτά τους πίσω, και θα τα πάρουν με κάθε τρόπο. Απλά εμείς επιτέλους θα πρέπει να προστατέψουμε την πατρίδα, το μέλλον των παιδιών μας και να φροντίσουμε με σωστές επιλογές να ξεπεράσουμε αυτήν την τραγωδία που ζούμε, και θα πρέπει να μην ξεχνάμε ότι:
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΒΙΩΝΟΥΜΕ!!!

Λύσεις για να βγούμε από αυτά τα αδιέξοδα υπάρχουν, αρκεί να το θέλουμε, άλλωστε η ιστορία μας έχει καταγράψει σαν λαό ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ έχουμε οικονομικό πόλεμο, αν παλέψουμε σωστά και ενωμένοι θα κερδίσουμε τον πόλεμο.

Μια καλή αρχή είναι:

ΝΑ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΤΣΙ ΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!
ΑΣ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΩΣΕΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!
ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ!!!


*ΠΟΠΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ε.ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

http://www.nd.gr/web/node-korinthias