Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Η Ελλάς Βέλου νίκησε εύκολα τον Αστέρα Δερβενίου που δεν διεκδίκησε κάτι καλύτερο

Στο Βέλο ο Αστέρας ηττήθηκε με σκορ 3 – 1 από την τοπική Ελλάδα, σ’ έναν αγώνα που η ομάδα του Δερβενίου δεν έδειξε το αγωνιστικό σθένος για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.  Η Ελλάς Βέλου μπορεί να μην ενθουσίασε με την απόδοσή της, αλλά έδειξε ότι ήθελε περισσότερο τους βαθμούς της νίκης και τους πήρε μάλλον εύκολα, παρά την απρόσμενη διαιτητική βοήθεια που είχε στο πρώτο της τέρμα.
Στα χαρακτηριστικά του αγώνα είναι η χρησιμοποίηση πολλών νεαρών ποδοσφαιριστών και από τις δύο ομάδες και ιδιαίτερα από τον Αστέρα, που χρησιμοποίησε για πρώτη φορά δύο παίκτες της παιδικής του ομάδας.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας ξεκίνησε με αμυντικούς προσανατολισμούς και κράτησε εύκολα εκτός πεδίου βολής τους παίκτες της Ελλάδας. Η Ελλάδα είχε στο 14’ ένα αξιόλογο σουτ του νεαρού Δελή από το ύψος της περιοχής που έφυγε λίγο άουτ και στο 19’ ο Κοσκολέτος βρέθηκε ακάλυπτος μέσα και αριστερά στην περιοχή του Αστέρα και πλάσαρε στην απέναντι γωνία τον Κολιμάδη. Οι του Αστέρα διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον μη καταλογισμό του οφσάιντ, αλλά ο διαιτητής κ. Ιωαν. Κακριδής και ο βοηθός κ. Κωνσταντόπουλος ήταν αμετάπειστοι. Έτσι το 1 – 0 ήταν γεγονός. Ακολούθησε άλλη μια καλή φάση στο 33’ με τον Αντρέα, ο οποίος από αριστερά με γυριστό σουτ προσπάθησε να πετύχει τέρμα, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κολιμάδη. Ο Αστέρας σ’ όλο το ημίχρονο προσπαθούσε κυρίως με τον Κουτρούλη και τον Δημόπουλο να δημιουργήσει καταστάσεις στην εστία της Ελλάδας, αλλά ήταν νευρικός και δεν έκανε καμιά ουσιαστική φάση.
Η τοποθέτηση του Δάνη στη φυσική του θέση στην επίθεση, άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα του Αστέρα, αλλά τότε η Ελλάς βρήκε περισσότερους χώρους και δημιουργούσε καταστάσεις στην εστία του Αστέρα. Ο Κοσκολέτος στο 49’ με υπέροχη λόμπα προσπάθησε να σκοράρει, αλλά ο Γιαννακόπουλος πάνω στη γραμμή με κεφαλιά και με τη βοήθεια του δοκαριού αποσόβησε το σίγουρο τέρμα. Ο Στεφανάκος στο 52’ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουρούμαλη σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ (προσπάθησε να περάσει την μπάλα από πάνω του) και στο 55’ ο Σάνι με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή του Αστέρα, όπου ο Μασούρης με άγαρμπο μαρκάρισμα τον έριξε. Το πέναλτι, που σωστά καταλόγισε ο διαιτητής, το μετέτρεψε σε τέρμα ο Αράπι. Ο αγώνας πλέον έγινε αμφίρροπος μιας και ο Αστέρας άφησε την αμυντική του διάθεση. Ο Δημόπουλος, μετά από ωραίο συνδυασμό, είχε ένα καλό σουτ και ανάγκασε τον Κουρούμαλη σε εκτίναξη στη ρίζα του αριστερού του δοκαριού για να διώξει σε κόρνερ. Ο Αράπι είχε στο 64’ μια κεφαλιά ψαράκι λίγο άουτ (βλέπε φωτο δίπλα) και στο 69’ ο Αθανασόπουλος με υπέροχη πάσα έβγαλε τον Κοσκολέτο μόνο του με τον Κολιμάδη και αυτός από κοντά πέτυχε το 3 – 0. Ο Αστέρας στη επόμενη φάση στο 71’, κέρδισε πέναλτι από ανατροπή του νεαρού Βυζά, που άδειασε εντυπωσιακά τον Πολυδωρόπουλο και τον ανάγκασε να του “πάρει τα πόδια”. Ο Δημόπουλος σούταρε συρτά και παρά την προσπάθεια του Κουρούμαλη που βρήκε λίγο την μπάλα, πέτυχε το 3 – 1 (βλέπε φωτο δίπλα).  Ο Αράπι είχε στο 80’ μια κεφαλιά ψαράκι λίγο άουτ και ακολούθησαν δύο φάσεις του Αστέρα, μία με τον Δημόπουλο που έφευγε καλυπτόμενος (καμιά περίπτωση οφσάιντ) και μία προς το τέλος του αγώνα με τον νεαρό Λιθοξόου που ο βοηθός κ. Κωνσταντόπουλος κάκιστα σταμάτησε.
Συμπερασματικά ο Αστέρας ηττήθηκε δίκαια από την Ελλάδα, που ήταν περισσότερο ουσιαστική, αλλά νιώθει αδικημένος από τη διαιτησία για το πρώτο τέρμα της Ελλάδας και για τις τελευταίες φάσεις. Το ντεμπούτο των νεαρών Βυζά (κυρίως μιας και έπαιξε και περισσότερο χρόνο) και Λιθοξόου ήταν άκρως ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο.  
Ο διαιτητής κ. Ιωαν. Κακριδής έκανε αρκετά λάθη, παρά το ότι οι δύο ομάδες ήταν καλοπροαίρετες. Ο βοηθός κ. Κωνσταντόπουλος με τις υποδείξεις του δημιούργησε μεγάλο εκνευρισμό στον Αστέρα και για αυτό και οι πολλές γκρίνιες στο τέλος του αγώνα. Αλλά και ο άλλος βοηθός κ. Σεφέρης έκανε και αυτός τα λάθη του.
ΑΣΤΕΡΑΣ : Κολιμάδης, Μερκούρης (61' Βυζάς), Μετεβελής, Γιαννακόπουλος, Φωλιάς, Νιάνγκ, Δημόπουλος, Στεφανάκος (82' Λιθοξόου), Κουτρούλης, Δάνης, Πεθαίνος (46' Μασούρης).

asterasderveniou.gr