Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Αλβανοί οι δράστες που λήστεψαν ένα χρόνο πριν την Εθνική Τράπεζα στην Αιγείρα.

Εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, η ένοπλη ληστεία που είχε γίνει πριν από ένα χρόνο περίπου  στo υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αιγείρα. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 35χρονου Αλβανού και τριών ακόμα συνεργών του, για ληστεία κατά συναυτουργία, οπλοχρησία και πλαστογραφία πιστοποιητικών.
Τότε, την 24-1-2011, οι τέσσερις δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και κρατώντας όπλα τύπου Καλάζνικοφ είχαν πάει με δύο αυτοκίνητα έξω από την τράπεζα στην Αιγείρα και ο ένας από αυτούς, προσέκρουσε τρείς φορές στην πόρτα του υποκαταστήματος θρυμματίζοντας την με το τζιπ που οδηγούσε.
 Στην συνέχεια οι δυο από τους δράστες εισήλθαν στο εσωτερικό της τράπεζας όπου με την απειλή όπλων και χρήση σωματικής βίας ανάγκασαν τον υπάλληλο να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο από το οποίο αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό 31.074,80. ευρώ.
Οι δράστες έφυγαν με το δεύτερο αυτοκίνητό τους, το οποίο εγκατέλειψαν σε μικρή απόσταση. Μετά, μπήκαν σε άλλο αυτοκίνητο, το οποίο επίσης άφησαν στο Ξυλόκαστρο.
Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου προέκυψε ότι ένας από τους δράστες της ληστείας είναι ο 35χρονος αλλοδαπός.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι τα αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες είχαν κλαπεί από τις περιοχές της Αργυρούπολης, του Χαλανδρίου και του Πειραιά.
Στο τελευταίο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν, είχαν τοποθετήσει πινακίδες κυκλοφορίας ίδιου τύπου ΙΧ από την περιοχή της Πιερίας.
Τα τρία κλεμμένα αυτοκίνητα κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 35χρονου, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν έχει κάνει κατ’ επανάληψη τα ίδια αδικήματα, θα υποβληθεί άμεσα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου...